Drón Guiness rekord az Olimpián

Az Olimpiai játékok megnyitója mindig elkápráztatja a közönséget. Ez alól az idei év sem volt kivétel, ugyanis az Intel becsatlakozásának köszönhetően nem kevesebb mint 1218 Hulló Csillag drón segítségével varázsolták fel Pyeongchang egére az Olimpiai sportok fényből alkotott képeit, illetve a kihagyhatatlan Olimpiai karikákat.
Azonban az a 1218 darab drón nem élőben repült a ceremónián, csak az előre felvett mutatványt vetítették le a nézőknek, viszont egy kisebb, 300 drónból álló csapat azért élőben is szerepelt a megnyitón.

Az Intel minden este, az érmek átvételének ceremóniáin, élő drón bemutatót fog tartani a már említett 300 drónnal, szóval a nézőknek még rengeteg esélye lesz, hogy láthassák ezeket a szerkezeteket sebesen cikázni az égen.

A Wired beszámolója szerint, bár az idei show fölöttébb látványosra sikeredett, a logisztika – szoftver szempontjából – többé-kevésbé hasonló volt a 300 drónt felvonultató műsorokéhoz. Minden drónt egy központi számítógépes rendszerről irányítanak. Az Intelnek azonban el kellett végeznie néhány finomhangolást az eszközökön, hogy azok probléma nélkül repülhessenek a pyeongchangi igen hideg és szeles időjárásban is. Ehhez előzetesen különböző teszteket folytattak a hasonló éghajlatú Finnoszágban, hogy a drónok repülése biztosan zökkenőmentes legyen.

Ezzel a művelettel az Intel a Guinness Rekordok könyve szerint, egyszerre röptetve az 1218 drónt, új rekordot állított fel a “legtöbb pilóta nélkül egyidejűleg repülő légi jármű” kategóriában, bőven megduplázva ezzel előző csúcsát, amely egy 500 drónnal végrehajtott németországi bemutató volt.

DJI GOGGLES FPV / VR szemüveg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.