Drón Guiness rekord az Olimpián

Az Olimpiai játékok megnyitója mindig elkápráztatja a közönséget. Ez alól az idei év sem volt kivétel, ugyanis az Intel becsatlakozásának köszönhetően nem kevesebb mint 1218 Hulló Csillag drón segítségével varázsolták fel Pyeongchang egére az Olimpiai sportok fényből alkotott képeit, illetve a kihagyhatatlan Olimpiai karikákat.
Azonban az a 1218 darab drón nem élőben repült a ceremónián, csak az előre felvett mutatványt vetítették le a nézőknek, viszont egy kisebb, 300 drónból álló csapat azért élőben is szerepelt a megnyitón.

Az Intel minden este, az érmek átvételének ceremóniáin, élő drón bemutatót fog tartani a már említett 300 drónnal, szóval a nézőknek még rengeteg esélye lesz, hogy láthassák ezeket a szerkezeteket sebesen cikázni az égen.

A Wired beszámolója szerint, bár az idei show fölöttébb látványosra sikeredett, a logisztika – szoftver szempontjából – többé-kevésbé hasonló volt a 300 drónt felvonultató műsorokéhoz. Minden drónt egy központi számítógépes rendszerről irányítanak. Az Intelnek azonban el kellett végeznie néhány finomhangolást az eszközökön, hogy azok probléma nélkül repülhessenek a pyeongchangi igen hideg és szeles időjárásban is. Ehhez előzetesen különböző teszteket folytattak a hasonló éghajlatú Finnoszágban, hogy a drónok repülése biztosan zökkenőmentes legyen.

Ezzel a művelettel az Intel a Guinness Rekordok könyve szerint, egyszerre röptetve az 1218 drónt, új rekordot állított fel a “legtöbb pilóta nélkül egyidejűleg repülő légi jármű” kategóriában, bőven megduplázva ezzel előző csúcsát, amely egy 500 drónnal végrehajtott németországi bemutató volt.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

DJI GOGGLES FPV / VR szemüveg

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

DJI Spark

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek
Bevamatech

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!