10 olyan dolog miről nem gondolnád, hogy 3D nyomtatással készült – II. rész

Előző cikkünkben már fény derült arra, hogyan oldhatja meg a szívügyeidet a 3D nyomtatás, vagy hogy milyen ételek azok, amiket már lehet, hogy Te is ettél, és 3D nyomtatták őket!

Működő szervek!

Nem is gondolnánk, de bizony manapság már emberi szervek nyomtatása is lehetséges. Igaz, a technológia ezen ága még eléggé gyerekcipőben jár, viszont a szakembereknek már sikerült például egy 40 napig működőképes vesét nyomtatnijuk.

(Kép: 3D Printing Industry)

Gyógyszerek

A Glawgow-i Egyetem kémikusai egy olyan eljáráson – és ezen belül tintán dolgoznak -, melynek a során a betegnek nem kell mást tennie, csak megvennie a nyomtatáshoz szükséges, speciális anyagokat tartalmazó tinktúrát, és otthon már ki is tudja nyomtatni magát a gyógyszert. (Igaz, ez felvet pár kellemetlen kérdést, már ami a jogi részt illeti, de ha lehet hinni a híreknek, már ezen is dolgoznak…)

Nincs egy ruhád sem, amit felvennél? Nyomtass egyet reggel!

Első hallásra talán nem tűnik nagy számnak, azonban rengeteg lehetőség rejlik a ruhák nyomtatásában. Mivel végre lehetőség nyílik arra, hogy ne csak a szokványos anyagokkal dolgozzon az ember, a 3D nyomtatás révén különleges és egyedi formákat is kialakíthatnunk.

A hátulütője talán annyi, hogy elég sokáig tart elkészíteni őket, és az anyagok tömörsége, ill. merevsége még nem teszi lehetővé, hogy mindennapi használatba kerüljenek, de azért bemutatókon még tarolhatunk velük.

(Kép: Sculpteo)

Hogy csípjék a búrád!

A legtöbb ember nem is gondolná, hogy már a lámpabúrája, vagy akár az ajtaján lévő zár, a lakásában lévő váza, telefontartó is 3D technológiával készül, pedig az eljárás egyre elterjedtebb  – különös tekintettel a legegyszerűbb tárgyak gyártására.

(Kép: Architizer)

Viszlát IKEA!

A bútorok készítéséről gyakran a faragás, fröccsöntés, kiöntés juthat eszünkbe, pedig a sokkal elegánsabb 3D nyomtatás megannyi lehetőséget rejt ezen a téren. Változatos, hétköznapi módszerekkel problémásan elkészíthető formák is kivitelezhetőek, így megannyi dekoratív elemmel gazdagíthatjuk lakásunkat.

A 3D nyomtatás rendkívül nagy potenciált rejt, hiszen mindenki más célra használhatja, így olyan sok területen teret hódíthat, hogy a lehetőségek száma végtelen. Ahányan próbálkoznak, kísérleteznek vele, olyan sokféle módon változhat és fejlődhet.

Kedvet kaptál a 3D nyomtatáshoz és kipróbálnád? Csak egy 3D nyomtatóra és némi filamentre lesz szükséged, na meg egy jó ötletre!

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Gembird Flashforge Finder 3D nyomtató – Piros

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Devil Design Filament PET-G 1.75mm 1 kg – Áttetsző

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Devil Design Filament PLA 1.75mm 1 kg – Fekete

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek
Bevamatech

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!