Milyen memóriakártyát válasszunk GoPro kamerákhoz?

Joggal mondhatjuk, hogy a GoPro lehetővé tette az átlagemberek számára, hogy egyszerűen és költséghatékonyan rögzíthessenek fantasztikus videókat. A durva hegyi terepen való merész lesiklás vibráló látványától és hangjától kezdve a vad motokrosszozáson és rázós mogulokon át, vagy az egzotikus helyekre tett kirándulásokon át, mindent az elképzelhető legnagyobb felbontásban rögzíthetünk. A GoPro kamerával a kalandorok nemcsak átélhetik az élményt, hanem minden másodpercét megörökíthetik, majd megoszthatják másokkal.

Mivel az eszköz maga belső memóriával nem rendelkezik, a GoPro által nyújtott lélegzetelállító látvány és hangok biztonságos tárolásának felelőssége egy megbízható microSD-kártyára hárul. A GoPro videók 4K-ban 60fps vagy akár 1080p-ben 240fps sebességgel történő felvétele nagy igénybevételt jelent a microSD-kártya számára. A tartós rögzítéshez a GoPro-nak gyors írási sebességre és nagy tárolókapacitásra van szüksége.

A ténylegesen szükséges kapacitás több dologtól függ, például attól, hogy mit forgat, mennyi ideig fog forgatni, és hogy hajlandó-e megkockáztatni, hogy a forgatás közepén elfogy a hely. Ha lehetséges, már az elején nagyobb kártya megvásárlása hosszú távon megmentheti Önt, elkerülve a frusztrációt, hogy a kamera a memóriakártya elégtelen tárhelye miatt ne tudjon tovább rögzíteni.

A választást megkönnyíti, hogy a microSD-kártyák között kétféle lehetőség van: SDHC (Secure Digital High Capacity) és SDXC (Secure Digital Extended Capacity). Az SDHC kártyák 32 GB-os és kisebb, az SDXC 64 GB-os és nagyobb kapacitásúak. A tech pro olvasóink kedvéért: az SDHC kártyák FAT32 fájlrendszert használnak, az SDXC pedig a rugalmasabb és újabb exFAT fájlrendszert.

Egy GoPro kamera esetében a microSD-kártya írási sebessége számít. A gyorsabb jobb. Valójában a sebesség hiánya akár meg is ölheti a hosszú, folyamatos, hibamentes 4K vagy 8K felvételről szőtt álmait.

Gyakorlatilag minden GoPro-kamerához legalább 10-es osztályú (legalább 10 MB/s sebességgel író) kártya ajánlott. Az U3-as (30MB/s) kártyát azonban úgy tervezték, hogy támogassa a 4K videókat is. Ezenkívül a kártyának rendelkeznie kell az UHS-I vagy UHS-II ultra nagysebességű listajelöléssel, amely a kártya buszcsatlakozási sebességét jelöli. Mindezeken túl keresse a VSC (Video Speed Class) V30, V60 vagy V90 besorolást, ami a kártya 30 MB, 60 MB vagy 90 MB-os másodpercenkénti írási képességét jelenti.

A GoPro kamerák a legjobb munkát a való világban végzik. Az általuk rögzített akciódús felvételeket nem kapod meg egy laza sétával, a microSD kártya tartóssága/megbízhatósága elsődleges fontosságú. Ügyeljen arra, hogy olyan kártyát válasszon, amely ütésálló, vízálló, rezgésálló, hőmérsékletálló és röntgensugarakkal szemben ellenálló, a hozzá tartozó élethosszig tartó garancia növeli a befektetést.

A mi ajánlatunk

GoPro Hero 10 Black kamerához:
• microSD, microSDHC™ vagy microSDXC™.
• V30 vagy UHS-3 osztályú minősítés
• Legalább 512 GB kapacitás

GoPro HERO9 Black, HERO MAX, HERO 7/8/9 Black kamerákhoz:
• microSD, microSDHC™ vagy microSDXC™.
• Class10 vagy UHS-I jelölés
• Legalább 256 GB kapacitás

GoPro Hero 10 Black kamerához:
• microSD, microSDHC™ vagy microSDXC™.
• Class10 vagy UHS-I jelölés
• Legalább 128 GB kapacitás

GoPro kameráink és kiegészítőink, valamint memóriakártyáink kínálatát megtalálhatod a bevachip.hu webáruházban.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!