Bemutatkozott az Apple Watch Ultra

A legextrémebb tevékenységek által inspirált Apple forradalmian új, áttörő képességekkel rendelkező dizájnt mutatott be.

Az Apple bejelentette az Apple Watch Ultra-t, amely új, merész dizájnnal és számos, a kitartásra, felfedezésre és kalandozásra tervezett funkcióval rendelkezik. Az Apple Watch Ultra 49 mm-es titánium tokkal és lapos zafír előlapi kristállyal rendelkezik, amely az eddigi legnagyobb és legvilágosabb Apple Watch kijelzőt tárja elénk. A testreszabható Action gomb azonnali hozzáférést biztosít számos hasznos funkcióhoz. Az Apple Watch Ultra rendelkezik a legjobb akkumulátor-üzemidővel minden Apple Watch közül, amely normál használat mellett akár 36 órát is elérhet. (1) Emellett az új, többnapos élményekhez ideális, alacsony energiafelhasználású beállítás akár 60 órára is meghosszabbíthatja az akkumulátor-üzemidőt. (2) A Wayfinder óralapot kifejezetten a nagyobb Apple Watch Ultra kijelzőhöz tervezték, és a számlapba épített iránytűt is tartalmaz, akár nyolc komplikáció számára is helyet biztosítva. Az Apple Watch Ultra három új pántot kínál – Trail Loop, Alpine Loop és Ocean Band -, amelyek egyedi tervezési funkciókat kínálnak, biztonságos és kényelmes illeszkedést biztosítanak minden kalandhoz.

“A világ felfedezőitől és sportolóitól inspirálódva egy teljesen új, új és extrém környezetekhez tervezett Apple Watch kategóriát hoztunk létre – ez az eddigi legstrapabíróbb és legképzettebb Apple Watch” – mondta Jeff Williams, az Apple operatív igazgatója. “Az Apple Watch Ultra egy sokoldalú eszköz, amely képessé teszi a felhasználókat arra, hogy a kaland, a kitartás és a felfedezés határait feszegetve közelítsék meg határaikat.”

 

Nagyobb, fényesebb és erősebb

A repülőgépipari minőségű titánból készült Apple Watch Ultra tökéletes egyensúlyt biztosít a súly, a tartósság és a korrózióállóság között. A tok felemelkedik, hogy körülvegye a lapos zafír előlapi kristály minden szélét, így védve a Retina kijelzőt, amely akár 2000 nit fényerejű – 2x fényesebb, mint bármely eddigi Apple Watch kijelző. A nagy kontrasztú narancssárga színű új Action gomb könnyen testre szabható, így azonnal hozzáférhetsz számos funkcióhoz, többek között az edzésekhez, a Compass Waypoint-okhoz, a Backtrack-ekhez és még sok máshoz.

Az Apple Watch Ultra három beépített mikrofonnal rendelkezik, amelyek jelentősen javítják a hangminőséget a hanghívásokban bármilyen körülmények között. Az adaptív sugárformáló algoritmus a mikrofonokat a hang rögzítésére használja, miközben csökkenti a környezeti háttérhangokat, ami figyelemre méltó tisztaságot eredményez. Kihívást jelentő szeles környezetben az Apple Watch Ultra fejlett szélzajcsökkentő algoritmusokat használ, beleértve a gépi tanulást is, hogy tiszta és érthető hangot biztosítson a hívásokhoz.

Apple Watch Ultra Side Button Digital Crown
« A 2 »

 

Új szíjak a szabadban való használatra tervezve

A kifejezetten sportolók és futók számára tervezett Trail Loop pánt az eddigi legvékonyabb Apple Watch pánt. A könnyű, szőtt textilanyag egyszerre puha és rugalmas, így optimális illeszkedést biztosít, a kényelmes fület pedig a gyors és egyszerű beállításhoz tervezték.

A felfedezőket szem előtt tartva az Alpine Loop pánt két integrált réteggel rendelkezik, amelyek egyetlen folyamatos szövési folyamatból készültek, így nincs szükség varrással való összekötésre. A nagy szilárdságú fonallal átszőtt felső hurkok biztosítják az állíthatóságot és a titán G-hook rögzítő biztonságos elhelyezését.

Az Ocean Bandet kifejezetten extrém vízi sportokhoz és szabadidős búvárkodáshoz tervezték titán csattal és megfelelő rugós hurokkal. Rugalmas fluoroelasztomerből formázva nyúlik, és a csőgeometriát kihasználva biztonságos illeszkedést biztosít. Az Ocean Band opcionális extra hosszú véggel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kényelmesen viselhessék a búvárruha fölött.

 

A bevachip.hu Apple Watch kínálatát ide kattintva tekintheted meg.

 

Kitartást igénylő sportok és élsportolók

Az Apple Watch Ultra hihetetlen eszköz a sportolók vagy azok számára, akik arra törekszenek, hogy túlszárnyalják határaikat. A precíziós, kétfrekvenciás GPS az Apple Watch-ban először integrálja az L1 és a legújabb frekvenciát, az L5-öt, valamint az új helymeghatározási algoritmusokat. Az Apple Watch Ultra az eddigi Apple Watch-ok közül a legpontosabb GPS-t nyújtja, így a felhasználók a legpontosabb távolság-, tempó- és útvonaladatokat kapják az edzésekhez és a versenyzéshez.

Az Apple Watch Ultra a watchOS 9 rendszerrel működik, amely új, fejlett futási mérőszámokat tartalmaz a teljesítmény mérésére, mint például a lépéshossz, a talajérintési idő, a függőleges oszcilláció és a futóteljesítmény. Az új edzésnézetek, például a szegmensek, a szakaszok és az emelkedés, fontos mérőszámokat biztosítanak egyetlen pillantással, és a nagyobb kijelzőnek köszönhetően az Apple Watch Ultra az egyetlen Apple Watch, amely egyszerre hat mérőszámot képes megjeleníteni. A felhasználók a következő szintre emelhetik az edzésüket az olyan funkciókkal, mint a Pulzusszámzónák, az Egyéni edzések, a Pacer, és az idén megjelenő Race Route. Triatlonok, duatlonok vagy úszás, kerékpározás vagy futás bármilyen sorozatát tartalmazó tevékenységek esetén az új Multisport edzés automatikus felismeréssel rendelkezik, így könnyen válthatsz az edzések között. Az Apple Watch Ultra akkumulátorának élettartama a legtöbb felhasználó számára elegendő egy hosszú távú triatlon teljesítéséhez, amely 2,4 mérföld úszásból, 112 mérföld kerékpározásból és 26,2 mérföldes teljes maratonból áll.

Az Action gomb segítségével azonnal elindíthatók az edzések, és a felhasználók átkerülhetnek egy egyéni edzés következő intervallumára vagy egy Multisport edzés következő szakaszára. A gomb szegmensek jelölésére is használható, kiegészítve az új Track futási élményt, amely automatikusan megadja a végső tempó- és távolságbecslést a futók számára a pályán. (3)

Apple Watch Ultra Running Workout View
« A 3 »

 

Felfedezők

A nagyobb, világosabb kijelzővel és a strapabíró kialakítással az Apple Watch Ultra tökéletes technikai eszköz a kalandorok és felfedezők számára a mindennapoktól az extrém körülményekig. A watchOS 9-ben teljesen újratervezett Iránytű alkalmazás mélyebb információkat és három különböző nézetet mutat be. Az alkalmazás egy új hibrid nézetet jelenít meg, amely egyszerre mutatja az analóg iránytű számlapját és a digitális nézetet. A digitális korona elforgatásával egy további nézet jelenik meg, amely tartalmazza a szélességi, hosszúsági, magassági és dőlésszöget, valamint egy tájékozódási nézetet, amely az Iránytű útpontokat és a Visszaútvonalat mutatja.

Az Iránytű útpontok (Compass Waypoint) gyors és kényelmes módja egy hely vagy érdekes pont megjelölésének közvetlenül az alkalmazásban. Az Action gomb megnyomásával vagy az Iránytű útpont ikonra koppintva egy útpontot dob le, amelyet a megjelenő ikonra koppintva szerkeszthet. Az Iránytű útpont komplikáció dinamikusan, valós időben frissül mind az útpont irányával, mind a hozzávetőleges távolsággal.

A Backtrack a GPS-adatok segítségével létrehoz egy útvonalat, amely megmutatja, hogy a felhasználó merre járt, ami hasznos, ha eltéved vagy megzavarodik, és segítségre van szüksége lépései visszakövetéséhez. A háttérben automatikusan be tud kapcsolni, amikor nem tartózkodik a hálózaton. Az Action gomb egyetlen megnyomásával a felhasználók gyorsan eldobhatnak egy iránytű útpontot, vagy elindíthatnak vagy megtekinthetnek egy Backtrack-et. A 86 decibeles sziréna vészhelyzet esetére készült, ha a felhasználók eltévednének vagy megsérülnének, és segíthet felhívni a figyelmet a helyszínre. Az egyedi hangjelzés két különböző, váltakozó mintát tartalmaz, amelyek akár több órán keresztül is ismétlődhetnek. Az első minta vészhelyzetet sugall, míg a második az általánosan ismert SOS-mintát utánozza. Többnapos hátizsákos kirándulásokhoz az akkumulátor élettartama akár 60 órára is meghosszabbítható az Alacsony energiafogyasztás üzemmód és egy további alacsony energiafogyasztású beállítás használatával, amely csökkenti a GPS és a pulzusszám leolvasásának gyakoriságát.

Apple Watch Ultra Siren
« A 4 »

Az órát úgy tervezték, hogy segítsen a legszélsőségesebb és legtávolabbi helyszínek felfedezésében, a -4° F (-20° C) fagyos hegyvidéki hidegtől a 131° F (55° C) tűző sivatagi hőségig. (4) Az Apple Watch Ultra a katonai berendezésekhez használt és a robusztus berendezések gyártói körében népszerű MIL-STD-810H szabvány vonatkozó szempontjai szerint tanúsított. A tesztelés kiterjed az alacsony nyomásra (magasság), magas hőmérsékletre, alacsony hőmérsékletre, hőmérsékleti sokkra, folyadékok általi szennyeződésre, esőre, páratartalomra, vízbe merítésre, homokra és porra, fagyásra/olvadásra, jégre/fagyos esőre, ütésre, rázkódásra és rezgésre. Az esti körülményekhez való optimalizálás érdekében a digitális korona elforgatásával a kezelőfelület pirosra változik, így a Wayfinder használata esetén jobban látható a sötétben.

 

Az óceán és a vízi sportok szerelmesei

Az Apple Watch Ultra vízi sportokhoz is tökéletes, beleértve az olyan extrém tevékenységeket, mint a kitesurfing és a wakeboarding, valamint az új Oceanic+ alkalmazással a 40 méteres mélységig tartó rekreációs búvárkodás. E víz alatti kalandok támogatása érdekében az Apple Watch Ultra WR100 minősítéssel rendelkezik. Az Apple Watch Ultra az EN 13319 szabvány szerint is tanúsított, amely nemzetközileg elismert szabvány a búvárkellékekre, többek között a mélységmérőkre, amelyekre világszerte támaszkodnak a szabadidős búvárok. (5)

Az új mélységmérőt használó Apple Watch Ultra egy intuitív felhasználói felülettel tervezett Depth alkalmazással rendelkezik. A Depth alkalmazás egyetlen pillantással megjeleníti az időt, az aktuális mélységet, a víz hőmérsékletét, a víz alatt töltött időt és az elért maximális mélységet. A felhasználók beprogramozhatják a Action gombot a Depth alkalmazás azonnali elindítására.

Az új Oceanic+ alkalmazás a Huish Outdoors-szal együttműködve – amely a szabadidős búvárkodáshoz szükséges innovatív és megbízható felszerelésekről ismert – az Apple Watch Ultra-t búvárkomputerré alakítja. Az App Store-ból még idén ősszel elérhető alkalmazás a Bühlmann dekompressziós algoritmust futtatja, és tartalmazza a merülés tervezését, a könnyen leolvasható merülési mérőszámokat, a vizuális és haptikus figyelmeztetéseket, a dekompressziómentes határértéket, az emelkedési sebességet és a biztonsági megállási útmutatást. Az Oceanic+ emellett személyre szabott felhasználói profilt, az aktuális és helyi merülési körülményekről szóló jelentéseket, valamint a családdal és barátokkal megosztható merülési naplót is kínál, amely automatikusan szinkronizálódik az iPhone készülékkel.

“Nagyon örülünk, hogy az Apple-lel együttműködve kombinálhatjuk világhírű búvárszakértelmünket az Apple Watch Ultra egyedülálló képességével, hogy ugyanazt a hétköznapi órát innovatív búvárkomputerré alakítsuk” – mondta Mike Huish, a Huish Outdoors vezérigazgatója. “Az Oceanic+ segítségével az Apple Watch Ultra felhasználók új és gazdagabb élményt élvezhetnek a búvárkodás során.”

Apple Watch Ultra Safety Stop
« A 4 »

 

További jellemzők

Az Apple Watch Ultra tartalmazza az összes olyan csatlakozási, aktivitási és egészségügyi funkciót, amelyek az Apple Watch-ot a világ legkelendőbb okosórájává tették – a pulzusméréstől az EKG-n át – és a Véroxigén-alkalmazásoktól kezdve az aktivitásgyűrűkig és a Mindfulnessig, valamint további egészségügyi, biztonsági és navigációs funkciókkal.

Az Apple Watch Ultra innovatív, új hőmérséklet-érzékelő képességekkel rendelkezik, amelyek további betekintést tesznek lehetővé a nők egészségi állapotába. Az egyedülálló kétérzékelős kialakítás csökkenti a külső környezetből és magából a testből származó torzításokat. Az új képességeket kihasználva a felhasználók visszamenőleges ovulációs becsléseket kaphatnak, ami hasznos lehet a családtervezéshez. (6) A hőmérséklet-érzékelés emellett jobb menstruációs előrejelzést tesz lehetővé a menstruáló felhasználók számára. (7) Az iOS 16 és a watchOS 9 segítségével a Cycle Tracking felhasználói mostantól értesítést kaphatnak, ha a naplózott ciklustörténetük esetleges eltérést mutat, ami mögöttes egészségügyi állapotok tünete lehet.

Két új mozgásérzékelő és egy fejlett érzékelő-fúziós algoritmus segítségével az Apple Watch a Crash Detection segítségével képes felismerni a súlyos autóbalesetet. Amikor az Apple Watch súlyos autóbalesetet észlel, a készülék bejelentkezik a felhasználóhoz, és hívja a segélyszolgálatot, ha az egy 10 másodperces visszaszámlálás után nem reagál. A segélyhívók megkapják a felhasználó készülékének helyét, amelyet meg is osztanak a vészhelyzeti kapcsolattartókkal.

 

Az Apple Watch Ultra és a környezet

Az Apple Watch Ultra úgy lett megtervezve, hogy a lehető legkisebb hatást gyakorolja a környezetre. Több nyomtatott áramköri lap bevonatánál – az Apple Watch esetében először – újrahasznosított aranyat használ, valamint 100 százalékban újrahasznosított ritkaföldfém elemeket az összes mágnesben, és 100 százalékban újrahasznosított volfrámot a Taptic Engine-ben. A kijelző üveg arzénmentes, az Apple Watch Ultra pedig higany-, BFR-, PVC- és berilliummentes. Az Apple Watch csomagolása nem használ külső műanyag fóliát, és a csomagolás legalább 98 százaléka rostalapú, amivel az Apple közelebb került ahhoz a céljához, hogy 2025-re teljesen eltávolítsa a műanyagot a csomagolásából.

Ma az Apple globális vállalati működése szén-dioxid-semleges, 2030-ra pedig azt tervezi, hogy a teljes gyártási ellátási lánc és a termékek teljes életciklusa során 100 százalékban szén-dioxid-semleges lesz. Ez azt jelenti, hogy minden egyes eladott Apple-készülék, az alkatrészgyártástól, az összeszereléstől, a szállítástól, a vásárlói felhasználástól, a töltéstől kezdve egészen az újrahasznosításig és az anyagok visszanyeréséig, nettó nulla klímahatással fog rendelkezni.

 

 

 

1. Normál használat során az Apple Watch Ultra akár 36 órás akkumulátor-üzemidőt is elérhet, ha az iPhone jelen van.
2. A GPS és a pulzusszámmérés csökkentett gyakoriságú, alacsony fogyasztású beállítása még idén ősszel elérhető lesz.
3. Még idén érkezik az Egyesült Államokba.
4. A szélsőséges hőmérsékletek hatással lehetnek egyes funkciókra. További információkért lásd a felhasználói útmutatót.
5. Az Apple Watch Ultra az ISO 22810 szabvány szerint 100 méteres vízállósági besorolással rendelkezik. Az Apple Watch Ultra 40 méterig használható szabadidős búvárkodáshoz (az App Store-ból elérhető kompatibilis harmadik féltől származó alkalmazással), valamint nagy sebességű vízi sportokhoz. Az Apple Watch Ultra nem használható 40 méter alatti búvárkodásra. A vízállóság nem állandó állapot, és idővel csökkenhet. További információkért lásd: support.apple.com/en-us/HT205000.
6. A Cikluskövető alkalmazás nem használható fogamzásgátlásként. A Cycle Tracking alkalmazás adatai nem használhatók egészségügyi állapot diagnosztizálására.
A hőmérséklet-érzékelő funkció nem orvostechnikai eszköz, és nem orvosi diagnózisban, kezelésben vagy bármilyen más orvosi célra való használatra szolgál.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!