Az Apple bemutatta az iPhone 14-et és az iPhone 14 Plus-t

Az új, nagyobb, 6,7 hüvelykes méret csatlakozik a népszerű 6,1 hüvelykes kialakításhoz, új kettős kamerarendszerrel, ütközésérzékelővel, az okostelefon-iparban elsőként bevezetett biztonsági szolgáltatással, a műholdas SOS vészhelyzeti segélyhívással és az iPhone legjobb akkumulátor-üzemidejével.

Az Apple bemutatta az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus készülékeket, amelyek két méretben – 6,1 hüvelyk és 6,7 hüvelyk -, kifinomult dizájnnal, lenyűgöző kamerakorszerűsítésekkel és úttörő új biztonsági képességekkel rendelkeznek. Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus lenyűgöző fényképeket és videókat készít az új fő- és előlapi TrueDepth kamerákkal, az egyedi perspektívákat biztosító Ultra Wide kamerával és a Photonic Engine-t tartalmazó erőteljes kamerarendszerrel. Mindkét modell tartalmazza az A15 Bionic chipet 5-magos GPU-val, amely hihetetlen teljesítményt és hatékonyságot kínál az igényes munkavégzéshez, és az adatvédelem és a biztonság szempontjait is figyelembe veszi. Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus olyan kritikus biztonsági funkciókat vezet be, mint a balesetérzékelés és a műholdas SOS vészjelzés, amely az iparágban elsőként jelenik meg. A lenyűgöző akkumulátor-üzemidővel, az iparágvezető tartóssági jellemzőkkel és a szupergyors 5G-vel pedig ez az iPhone-család minden eddiginél fejlettebb. Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus midnight, blue, starlight, purple és (PRODUCT)RED (1) kivitelben lesz kapható. Az előrendelések szeptember 9-én, pénteken kezdődnek, az iPhone 14 pénteken, szeptember 16-án, az iPhone 14 Plus pedig október 7-én, pénteken lesz elérhető.

“Ügyfeleink minden nap számítanak az iPhone-ra, az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus pedig úttörő új technológiákat és fontos biztonsági funkciókat vezet be. Az iPhone 14 Plus új, nagyobb, 6,7 hüvelykes kijelzőjével a felhasználók több tartalmat élvezhetnek a képernyőn a webes böngészés során, és még több szöveget” – mondta Greg Joswiak, az Apple Worldwide Marketing vezető alelnöke. “Mindkét telefon nagy teljesítményű új fő kamerával rendelkezik, amely hatalmas ugrást jelent a gyenge fényviszonyok között, fejlett csatlakozási képességekkel az 5G és az eSIM segítségével, valamint az A15 Bionic hihetetlen teljesítményével, amely még jobb akkumulátor-üzemidőt tesz lehetővé. Mindez szorosan integrálva az iOS 16-tal, az iPhone-t minden eddiginél nélkülözhetetlenebbé teszi.”

 

Gyönyörű és tartós kialakítás, csodálatos akkumulátor-üzemidővel

A népszerű 6,1 hüvelykes és a lenyűgöző új 6,7 hüvelykes méretben (2) kapható iPhone 14 és iPhone 14 Plus öt gyönyörű kivitelben, tartós és elegáns, űrtechnikai minőségű alumíniumból készült, ötféle kivitelben. Az iPhone 14 Plus nagyobb kijelzője kiválóan alkalmas filmek streamelésére és játékokra, az iPhone 14 Plus pedig az iPhone eddigi legjobb akkumulátor-üzemidejével büszkélkedhet. (3) Mindkét modell frissített belső kialakítással rendelkezik a jobb hőteljesítmény érdekében, valamint gyönyörű Super Retina XDR kijelzőkkel OLED technológiával, amely 1200 nites csúcs HDR-fényerőt, 2 000 000:1 kontrasztarányt és Dolby Visiont támogat.

Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus emellett a tartós Ceramic Shield elülső borítással rendelkezik – amely kizárólag az iPhone-hoz tartozik, és minden más okostelefon üvegénél strapabíróbb -, és víz- és porállóságával védelmet nyújt a gyakori kiömlések és balesetek ellen. (4)

Apple iPhone 14 PRODUCT(RED)
« A 5 »

 

A webáruházunk iPhone és iPhone kiegészítők kínálatát ide kattintva érheted el.

 

A Photonic Engine által lehetővé tett erőteljes kamerafejlesztések

Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus új mércét állít fel a fénykép- és videórögzítés terén az új 12 megapixeles, nagyobb érzékelővel és nagyobb pixelekkel rendelkező 12 megapixeles fő kamerával, az új előlapi TrueDepth kamerával, az Ultra Wide kamerával, amellyel több jelenetet lehet megörökíteni, valamint a Photonic Engine segítségével óriási ugrás a gyenge fényviszonyok között nyújtott teljesítményben.

A hardver és a szoftver mély integrációja révén a Photonic Engine javítja a közepes és gyenge fényviszonyok között készült fényképek teljesítményét az összes kamera esetében: akár 2x az Ultra Wide kameránál, 2x a TrueDepth kameránál és lenyűgözően 2,5x az új Main kameránál. A Photonic Engine ezt a drámai minőségnövekedést azáltal teszi lehetővé, hogy a Deep Fusion számítási előnyeit a képalkotási folyamat korábbi szakaszában alkalmazza, így rendkívüli részletességet biztosít, és megőrzi a finom textúrákat, jobb színeket biztosít, és több információt tart meg a fényképen.

Apple iPhone 14 Photos
Copyright: © 2022 Vivek Vadoliya
« A 6 »

A kettős kamerarendszer frissítései és funkciói a következők:

 • A nagyobb ƒ/1,5 rekesznyílással és 1,9 µm-es pixelekkel rendelkező új főkamera, amely minden fényviszonyok között lehetővé teszi a fényképezés és videózás javulását a jobb részletgazdagság és a mozgásfagyasztás, a kisebb zaj, a gyorsabb expozíciós idő és az érzékelő-eltolásos optikai képstabilizálás érdekében.
• Egy új előlapi TrueDepth kamera ƒ/1,9 rekeszértékkel, amely jobb teljesítményt tesz lehetővé a gyenge fényviszonyok mellett készült fényképek és videók esetében. Az autofókuszt először használva még gyorsabban tud fókuszálni gyenge fényviszonyok mellett, és távolabbról is képes csoportképeket készíteni.
• Új akció mód a hihetetlenül egyenletes megjelenésű videókhoz, amely alkalmazkodik a jelentős rázkódásokhoz, mozgáshoz és rezgésekhez, még akkor is, ha a videófelvétel az akció kellős közepén készül.
• Az Ultra Wide kamera, amely egyedülálló perspektívát kínál a szélesebb felvételekhez és a Photonic Engine segítségével a gyenge fényviszonyok között készült fotók javítását.
• Továbbfejlesztett True Tone vaku, amely 10 százalékkal fényesebb és egyenletesebb a megvilágítás egyenletesebbé tétele érdekében.
• Cinematic mód, amely mostantól 4K 30 fps és 4K 24 fps sebességgel is elérhető.
• Végponttól végpontig Dolby Vision HDR, amely csak iPhone-on érhető el.

 

Ütközésérzékelés és SOS vészhelyzet műholdon keresztül

A teljes iPhone 14 termékcsalád olyan úttörő biztonsági funkciókat vezet be, amelyek akkor nyújtanak vészhelyzeti segítséget, amikor a legfontosabb. Az új kétmagos gyorsulásmérővel, amely akár 256 G-erő mérésére is képes, valamint az új, nagy dinamikatartományú giroszkóppal az iPhone Crash Detection mostantól képes felismerni egy súlyos autóbalesetet, és automatikusan hívja a segélyszolgálatot, ha a felhasználó eszméletlen vagy nem tudja elérni az iPhone-ját. Ezek a képességek a már meglévő összetevőkre épülnek, mint például a barométer, amely mostantól képes érzékelni az utastér nyomásváltozásait, a GPS a sebességváltozások további bemeneti adataihoz, valamint a mikrofon, (5) amely képes felismerni a súlyos autóbalesetekre jellemző hangos zajokat. Az Apple által tervezett fejlett mozgásalgoritmusok, amelyeket több mint egymillió órányi valós vezetési és baleseti adat alapján képeztek ki, még nagyobb pontosságot biztosítanak. Az Apple Watch-csal kombinálva a Crash Detection zökkenőmentesen kihasználja mindkét eszköz egyedi erősségét, hogy a felhasználók hatékonyan kapjanak segítséget. Súlyos baleset észlelésekor a segélyhívó felület az Apple Watch-on jelenik meg, mivel az valószínűleg közelebb van a felhasználóhoz, míg a hívás az iPhone-on keresztül történik, ha az a lehető legjobb kapcsolat érdekében hatótávolságon belül van. (6)

A webáruházunk iPhone és iPhone kiegészítők kínálatát ide kattintva érheted el.

Az iPhone 14 termékcsaládban bevezetésre kerül a műholdas SOS vészhelyzet is, amely szoftverrel mélyen integrált egyedi komponenseket kombinál, hogy az antennák közvetlenül műholdhoz kapcsolódhassanak, lehetővé téve a segélyszolgálatokkal való üzenetváltást, amikor a mobil- vagy Wi-Fi lefedettségen kívül vannak. A műholdak mozgó célpontok, alacsony sávszélességgel, és percekig is eltarthat, amíg az üzenetek eljutnak. Mivel minden másodperc számít, a műholdas SOS vészhelyzeti segélyhívás esetén az iPhone előre feltölti a felhasználó helyzetének felméréséhez szükséges néhány fontos kérdést, és megmutatja, hogy hova kell irányítani a telefont, hogy csatlakozzon a műholdhoz. A kezdeti kérdőív és az azt követő üzenetek ezután továbbításra kerülnek az Apple által képzett szakemberek által működtetett központokba, akik a felhasználó nevében segítséget tudnak hívni. Ez az áttörést jelentő technológia azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy manuálisan, műholdon keresztül osszák meg helyzetüket a Find My segítségével, ha nincs mobil- vagy Wi-Fi-kapcsolat, ami biztonságérzetet nyújt túrázás vagy táborozás közben. A műholdas SOS vészhelyzeti segélyhívás novemberben válik elérhetővé a felhasználók számára az Egyesült Államokban és Kanadában, és a szolgáltatás két évig ingyenes lesz. (7)

Apple iPhone 14 SOS
« A 4 »

 

A15 Bionic: GPU-val rendelkező erőmű

Az A15 Bionic hihetetlen teljesítményt nyújt az iPhone 14 és iPhone 14 Plus készülékekben. Az 5-magos GPU még mindig gyorsabb, mint a versenytársak bármely árkategóriában, és még simább grafikát tesz lehetővé a videoalkalmazások és a nagy teljesítményű játékok számára, valamint olyan hihetetlen kamerafunkciókat működtet, mint a Photonic Engine és a Cinematic mód, miközben lenyűgöző akkumulátor-üzemidőt biztosít, és a Secure Enclave segítségével védi az adatvédelmet és a biztonságot. A 6 magos CPU simán és hatékonyan kezeli az igényes feladatokat, a 16 magos Neural Engine pedig 15,8 billió műveletre képes másodpercenként, ami még gyorsabb gépi tanulási számításokat tesz lehetővé az iOS 16 funkciói és a harmadik féltől származó alkalmazásélmények számára.

 

Hatékony csatlakozási képességek

Az iPhone szupergyors le- és feltöltéseket, jobb streaminget és valós idejű kapcsolatot kínál a felhasználóknak az 5G segítségével, hogy kapcsolatban maradhassanak, megoszthassák és élvezhessék a tartalmakat. (8) Az 5G támogatása az iPhone-on most már több mint 250 szolgáltató partnerre terjed ki a világ több mint 70 piacán, az önálló hálózatok kiterjesztett támogatásával. Az eSIM lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen csatlakozzanak vagy gyorsan átvigyék meglévő csomagjaikat digitálisan, biztonságosabb alternatívája a fizikai SIM-kártyának, és lehetővé teszi több mobilcsomag használatát egyetlen készüléken. Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus eltávolítja a SIM-tálcát az amerikai modellek esetében, így a felhasználók gyorsabban és egyszerűbben állíthatják be készülékeiket.

 

Apple Fitness+ minden iPhone-felhasználó számára

Még idén ősszel, a világon először, az Apple Fitness+ minden iPhone-felhasználó számára elérhetővé válik, hogy előfizethessen és élvezhesse a szolgáltatást abban a 21 országban, ahol azt kínálják, még akkor is, ha nincs Apple Watch-uk. Az iPhone-felhasználók hozzáférhetnek a teljes szolgáltatáshoz, amely több mint 3000 stúdió jellegű edzést és meditációt tartalmaz, mindezt változatos és befogadó edzői csapat vezetésével. A Fitness+ felhasználók a képernyőn edzői útmutatást és intervallumidőzítést látnak majd, a becsült kalóriaégetés pedig a Move gyűrűjükön való haladáshoz lesz felhasználható. A Fitness+ teljes mértékben integrálódik az iOS 16-tal érkező Fitness alkalmazásba, és a középső fülön található, ahol a felhasználók motiváltak maradhatnak a Move gyűrűjük bezárására a díjak, az aktivitásmegosztás és egyéb funkciók révén. A felhasználóknak csak egy iPhone-ra van szükségük a regisztrációhoz, majd a Fitness+-t iPhone-on, iPaden és Apple TV-n is kipróbálhatják.

 

A webáruházunk iPhone és iPhone kiegészítők kínálatát ide kattintva érheted el.

 

Az iOS 16 rendszerrel

Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus az iOS 16 rendszerrel rendelkezik, amely újragondolt Zárolási képernyőt, valamint új kommunikációs, megosztási és intelligenciafunkciókat kínál, amelyek együttesen megváltoztatják a felhasználók iPhone-élményét. A Zárolási képernyő minden eddiginél személyesebb, szebb és hasznosabb a többrétegű hatással, amely művészien helyezi a fotók témáit az idő elé, valamint az újonnan tervezett widgetekkel, amelyek egy pillantással kínálnak információkat. A Zárolási képernyő inspirációjához a háttérképek galériája számos lehetőséget kínál, többek között Apple-gyűjteményeket, időjárás-háttérképet a nap folyamán változó élő időjárási viszonyok megtekintéséhez, csillagászati háttérképet a Föld, a Hold és a Naprendszer látványához, és még sok mást. Az Üzenetekkel a felhasználók mostantól szerkeszthetik vagy visszahívhatják a nemrég elküldött üzeneteket, és olvasatlanként jelölhetik meg a beszélgetéseket, hogy később újra megnézhessék őket. (9) Az iCloud megosztott fotótár segítségével még egyszerűbbé válik a fényképgyűjtemény megosztása a családdal. (10) Az Élő szöveg még hatékonyabbá válik a videókban lévő szöveg felismerésével, a valuta gyors átváltásával, a szöveg fordításával és sok mással, a Vizuális keresés pedig egy új funkcióval bővül, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy kép témájára koppintva és nyomva tartva kiemeljék azt a háttérből, és elhelyezzék az olyan alkalmazásokban, mint az Üzenetek. (11)

Apple iPhone 14 iOS 16
« A 3 »

 

 

1. Mostantól minden iPhone 14 és iPhone 14 Plus (PRODUCT)RED vásárlás közvetlenül a Globális Alaphoz járul hozzá, amely olyan járványok ellen küzd, mint a COVID-19 és az AIDS.
2. A kijelző lekerekített sarkokkal rendelkezik, amelyek egy gyönyörű ívelt dizájnt követnek, és ezek a sarkok egy szabványos téglalapon belül vannak. Standard téglalap alakban mérve a képernyő átlósan 6,06 hüvelyk (iPhone 14), illetve 6,68 hüvelyk (iPhone 14 Plus). A tényleges megtekinthető terület ennél kisebb.
3. Minden akkumulátorra vonatkozó állítás a mobilhálózattól, a helytől, a jelerősségtől, a funkciókonfigurációtól, a használattól és sok más tényezőtől függ; a tényleges eredmények eltérőek lehetnek. Az akkumulátor korlátozott újratöltési ciklusokkal rendelkezik, és idővel cserére szorulhat. Az akkumulátor élettartama és a töltési ciklusok a használat és a beállítások függvényében változnak. Az akkumulátorteszteket meghatározott iPhone készülékekkel végeztük. További információkért lásd apple.com/batteries és apple.com/iphone/compare.
4. Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus fröccsenés-, víz- és porálló, ellenőrzött laboratóriumi körülmények között tesztelték, és az IEC 60529 szabvány szerinti IP68-as minősítéssel rendelkezik (legfeljebb 6 méteres mélységben legfeljebb 30 percig). A fröccsenés-, víz- és porállóság nem állandó állapot. Az ellenállás a normál kopás következtében csökkenhet. Ne próbáljon meg vizes iPhone-t tölteni; a tisztítási és szárítási utasításokat lásd a használati útmutatóban. A folyadék okozta károkra a garancia nem terjed ki.
5. A mikrofon csak akkor kapcsol be, ha a vezetést érzékeli; ezt kiválthatja a Bluetooth, a CarPlay vagy a sebesség. Az összes adatot a készülék dolgozza fel, és az ütközéses esemény észlelése után elvetésre kerül, kivéve, ha a felhasználó hozzájárult adatainak megosztásához az ütközésérzékelés javítása érdekében. Csak a hangszintet osztja meg az Apple, a nyers hangot nem.
6. A Crash Detectiont négykerekű személygépkocsik ütközéseire tervezték, amelyek bizonyos tömeg-, G-erő- és sebességprofilokkal rendelkeznek, amelyek megfelelnek a súlyos, életveszélyes ütközéseknek. Súlyos, életveszélyes, nagy erejű frontális és hátsó ütközésekhez, oldalsó ütközésekhez, T-csont ütközésekhez és borulásos balesetekhez tervezték. A Crash Detection világszerte elérhető az iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE és Apple Watch Ultra készülékeken.
7. A műholdas SOS vészhelyzeti segélyhívást olyan nyílt terekben való használatra tervezték, ahol szabad rálátás van az égre. A teljesítményt akadályok, például fák vagy környező épületek befolyásolhatják. Az iPhone normál hőmérsékleti körülmények között is működik.
8. Adatforgalmi csomagra van szükség. Az 5G, a Gigabit LTE, a VoLTE és a Wi-Fi hívás csak bizonyos piacokon és bizonyos szolgáltatókon keresztül érhető el. A sebességek elméleti átviteli teljesítményen alapulnak, és a helyszíni körülményektől és a szolgáltatótól függően változnak. Az 5G és LTE támogatással kapcsolatos részletekért az ügyfelek forduljanak a szolgáltatójukhoz, vagy látogassanak el az apple.com/iphone/cellular oldalra.
9. A felhasználók az üzenet elküldése után legfeljebb 15 percig szerkeszthetnek üzenetet, és az üzenet elküldése után legfeljebb két percig törölhetik az üzenet elküldését. A felhasználók egy adott üzenetet legfeljebb öt alkalommal szerkeszthetnek, és a címzettek láthatják az üzeneten végzett szerkesztéseket.
10. Az iCloud megosztott fotótár egy jövőbeli szoftverfrissítéssel válik elérhetővé.
11. Előfordulhat, hogy egyes funkciók nem minden országban vagy nem minden területen érhetőek el. Tekintse meg a teljes listát.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!