A Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Watch5 sorozat legújabb funkciói elérhetőek lesznek a korábbi Galaxy készülékeken is

Még több személyre szabható lehetőség, intuitív multitasking és hatékonyságot növelő funkciók. A legújabb frissítések a korábbi generációs Galaxy eszközökön is elérhetők lesznek, hogy a felhasználók a legtöbbet hozzák ki a mindennapokbólEnnek érdekében a Galaxy Z Fold4 és Galaxy Z Flip4 legújabb One UI 4.1.1, valamint a Galaxy Watch5 sorozat One UI Watch4.5 verzióit a korábbi Galaxy összehajtható mobiljain és a Galaxy okosórák korábbi generációin is elérhetővé teszi.

A Galaxy Z Fold3 és a Galaxy Z Flip3 esetében a szoftverfrissítések szeptember 5-től kezdődően indulnak, és fokozatosan lesznek elérhetők  világszerte, illetve a One UI 4.1.1 a Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip és Galaxy Z Fold[1] készülékekre is kiterjed majd. A One UI Watch4.5 pedig támogatott lesz a Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic[2] készülékeken is. Emellett a Galaxy Watch3 és a Galaxy Watch Active2 felhasználói is élvezhetik majd a One UI Watch4.5 bizonyos funkcióit érintő szoftverfrissítéseket[3].

Az alábbi funkciók a Galaxy felhasználók számára a One UI 4.1.1. és One UI Watch4.5 segítségével érhetők el.

Leegyszerűsített multitasking bővített kamerafunkciókkal

A Galaxy Z termékcsalád készülékei újraírták mindazt, amit korábban az okostelefonokról gondoltunk, a hatékonyság és a kreativitás egészen új oldalát megmutatva. A One UI 4.1.1 új, köztük a kamerára kiterjedő funkciói az amúgy is nagy teljesítményű készülékeket még magasabb szintre emelik.

Egy tálca mindfelett

A Galaxy Z Fold sorozat készülékei az alakváltás nagymesterei, miközben akár nyitott, akár csukott állapotban magas szintű funkcionalitást biztosítanak. A tálca[4] segítségével minden eddiginél gyorsabban elérhetők az alkalmazások, amelyek között könnyedén váltogathat a felhasználó, sőt, a PC-szerű kezelőfelületnek köszönhetően mindössze egy ujjtávolságra lesznek a kedvenc vagy legutóbb használt appok.

Többablakos mód

A közvetlenül a tálcáról történő úgynevezett „Húzd és ejtsd” funkciónak köszönhetően a Galaxy Z Foldon minden eddiginél egyszerűbbé válik a multitasking[5]. A kijelző szélére húzva osztott, míg a kijelző közepére húzva felugró ablakban nyílik meg az adott alkalmazás, így nem csak többféleképpen láthatjuk azt, hanem az opciók közül könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legkényelmesebb nézetet.

Megnyitni egyszerre két vagy akár három alkalmazást? Az Alkalmazáspár funkciónak köszönhetően akár egyetlen érintéssel, a tálcáról érhetők el a legtöbbet használt applikációk. 

Akár egy kézmozdulat[6] és a multitasking funkciók is könnyebben kezelhetők. Az alkalmazások a teljes, felugró vagy osztott képernyős módból is egyszerűen átválthatók, így akár többféleképpen is kezelhetők a feladatok.

A kettős előnézet új távlatokat nyit a fotózásban 

Kihasználva a rugalmas formatervezést, a Galaxy Z sorozat készülékei igazán sokoldalú fotózási élményt kínálnak. A kettős előnézet funkcióval a fő- és a fedlapi kijelzőn mind a fotós, mind pedig a fotóalany is láthatja a kép előnézetét, mielőtt az elkészül . Mivel a kamera teljes vezérlése közvetlenül a fedlapi kijelzőn történik, a Hátlapi kamerás szelfi mód segítségével a fő kamerával is nagy felbontású szelfiket készíthetünk. 

Kamera hajlított módban[7]

A Galaxy Z Flip sorozat Gyorsfelvétel funkciójának frissítése mostantól lehetővé teszi a tartalmak előnézetének megtekintését, valamint a fényképek valódi arányban történő elkészítését a fedlapi kijelzőn, miközben a Portré mód még látványosabbá teszi a végeredményt. Emellett fényképezés vagy videofelvétel készítése közben is zökkenőmentesen lehet váltani a Gyorsfelvétel és a Hajlított mód[8] között, így a felvétel megszakítása és kézmozdulat nélkül változtathatóak a szögek.

Erőtől duzzadó fedőképernyő[9]

A Galaxy Z Flip sorozat fedlapi kijelzője a One UI 4.1.1 által biztosított új funkcióknak köszönhetően minden eddiginél többre képes. Legyen szó telefonálásról, egy hangüzenetből szöveggé alakított SMS-ről vagy épp egy emoji küldéséről, a fedlapi kijelzőn keresztül a telefon kinyitása nélkül könnyedén kommunikálhatunk. A további gyorsbeállításoknak köszönhetően pedig még egyszerűbben irányhatók olyan Gyors beállítások is, mint a Wi-Fi, a Bluetooth, a repülőgép üzemmód vagy a zseblámpa.    

Még több személyre szabható, kényelmi és egészségügyi funkció a Galaxy Watch korábbi generációin

A Samsung a korábbi generációs Galaxy Watch felhasználóinak is teljesebb óraélményt kínál, személyre szabható lehetőségek és frissített funkciók segítségével könnyebbé téve a mindennapjaikat. 

Még több óra számlap a valódi önkifejezéshez

A One UI Watch4.5 hat új, különböző színű interaktív számlappal és szintén megújult színpalettájú mozgó háttérrel egészíti ki a Galaxy Watch4 sorozathoz. Ez még változatosabbá teszi az órák számlapjainak különböző elrendezési lehetőségeit, így a felhasználók stílusukhoz illeszthetik a kijelzőjüket. Sőt, a beállított számlapokból a kedvenc verziók akár elmenthetők is, hogy az egyedi alkotások könnyen elérhetők és újra aktiválhatók legyenek. 

Kényelmesebb kommunikáció az új QWERTY billentyűzettel

A One UI Watch4.5 minden eddiginél gördülékenyebbé és kényelmesebbé teszi a kommunikációt a Galaxy Watch4 sorozaton. A felhasználók többféleképpen kommunikálhatnak az órájuk segítségével, mivel a meglévő hangfelismerő és kézírás funkciók[10] listája a QWERTY billentyűzettel is kibővült, így az alkalomhoz illő legkényelmesebb megoldás könnyedén kiválasztható.

Folyamatos szoftveres támogatás a Galaxy Watch3 és a Galaxy Watch Active2 számára

Emellett szeptember végétől egy új szoftverfrissítés teszi lehetővé, hogy a Galaxy Watch3 és a Galaxy Watch Active2 felhasználói is élvezhessék a Galaxy Watch5 sorozat néhány új funkcióját. Ez egyrészt két új óra számlapot – Gradient number és Pro analóg – jelent, amelyek segítségével a felhasználók kifejezhetik egyedi stílusokat, másrészt elérhető a horkolásérzékelő funkció, amely az alvásszakaszok alaposabb megismerésében és nyomon követésében nyújt segítséget.

Ráadásul a Samsung Health Monitor alkalmazás[11], amely a vérnyomás (BP)[12] és az elektrokardiogram (EKG)[13] mérésért is felel, további 24 piacon tették elérhetővé a Galaxy Watch3 és Watch Active2 felhasználók számára.


[1] Az elérhetőség piactól, készüléktől vagy szolgáltatótól függően változhat.
[2] Az elérhetőség piactól, modelltől, szolgáltatótól vagy a párosított okostelefontól függően változhat. A frissítés kezdetben a Bluetooth-verziókon lesz elérhető és később az LTE-verziókra is kiterjed. A Galaxy Wearable alkalmazás és a Galaxy Watch plug-in legújabb verziója szükséges.
[3] Az elérhetőség piactól, modelltől, szolgáltatótól vagy a párosított okostelefontól függően változhat. A frissítés kezdetben a Bluetooth-verziókon lesz elérhető és később az LTE-verziókra is kiterjed. A Galaxy Wearable alkalmazás és a Galaxy Watch plug-in legújabb verziója szükséges.
[4] A tálca funkció csak a főképernyőn támogatott.
[5] Bizonyos alkalmazások nem támogatják a több aktív ablakot vagy az alkalmazáspárt.
[6] A Labs aktiválása szükséges a Beállításokban.
[7] A funkció csak a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Flip3 esetében érhető el.
[8] A Hajlított mód 75° és 115° közötti szögekben támogatott.
[9] A funkció csak a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Flip3 esetében érhető el.
[10] A QWERTY-billentyűzet, a Swipe to type, a hangfelismerés és a kézírás elérhetősége nyelvtől függően változhat.
[11] Az orvosi eszközként való jóváhagyás/regisztráció megszerzésének piaci korlátozásai miatt a vérnyomásmérés és az EKG csak azokon a piacokon vásárolt órákon és okostelefonokon működik, ahol a szolgáltatás jelenleg elérhető (a szolgáltatás azonban korlátozott lehet, ha a felhasználók a szolgáltatással nem rendelkező országokba utaznak). További információkért és a szolgáltatási piacokra vonatkozó legfrissebb információkért látogasson el a https://www.samsung.com/apps/samsung-health-monitor oldalra.
[12] A vérnyomásmérő funkció csak bizonyos piacokon érhető el. A pontosság biztosítása érdekében a felhasználóknak négyhetente kalibrálniuk kell a készüléket egy hagyományos vérnyomásmérővel. A vérnyomás alkalmazás nem képes diagnosztizálni a magas vérnyomást, más betegségeket, vagy ellenőrizni a szívroham jeleit. Ez az alkalmazás csak 22 éves kor felett használható mérésre. Nem hivatott helyettesíteni a hagyományos, képzett egészségügyi szakember által végzett diagnosztikai vagy kezelési módszereket.
[13] Az EKG funkció csak bizonyos piacokon érhető el. Az EKG alkalmazás nem hivatott helyettesíteni a hagyományos diagnosztikai vagy kezelési módszereket. Az EKG alkalmazás nem ajánlott olyan felhasználók számára, akiknek a pitvarfibrilláción kívül más ismert ritmuszavaruk van, illetve 22 év alatti felhasználók számára. Nem használható semmilyen egészségügyi állapot vagy betegség kimutatására, diagnosztizálására, kezelésére, monitorozására vagy kezelésére. Az eszközön és/vagy alkalmazáson keresztül elérhető, egészséggel kapcsolatos információk nem kezelhetők orvosi tanácsként. A felhasználóknak minden esetben ki kell kérniük kezelőorvosuk véleményét.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!