Az EU februárig elhalasztja a kriptojogszabályokról szóló szavazást

A hosszadalmas szövegben felmerülő technikai problémák késleltethetik a kriptoeszközök piacairól szóló rendeletben meghatározott engedélyezési rendszer elindítását.

Az Európai Unió törvényhozói februárig nem szavaznak a Markets in Crypto Assets (MiCA) rendeletről, ami valószínűleg további késedelmet jelent a blokkláncokon jelenlévő kriptovállalatok számára mérföldkőnek számító engedélyezési rendszerben, nyilatkozta az Európai Parlament szóvivője.

A korábbi előzetes terv, miszerint a parlament a decemberi plenáris ülésen szavazna, a szöveg hosszára és összetettségére való tekintettel elvetésre került. A jogszabály politikai vázlatát, amely a stabilcoinok tartalékolási követelményeit határozza meg a terraUSD-szerű összeomlás elkerülése érdekében, júniusban hagyták jóvá, a végleges szöveget pedig októberben tették közzé. A szöveget azonban még hivatalosan is alá kell írnia mind a törvényhozóknak, mind az EU Tanácsát alkotó nemzeti kormányoknak.

Az uniós eljárások megkövetelik, hogy az olyan jogi aktusok, mint az angol nyelven megvitatott MiCA, az Únió mind a 24 hivatalos nyelvén rendelkezésre álljanak.

A törvény rendelkezései, amelyek értelmében a kriptotársaságoknak, például a tárcaszolgáltatóknak és a tőzsdei platformoknak engedélyt kell kérniük a nemzeti szabályozó hatóságoktól, 12-18 hónappal a végleges törvénynek az EU Hivatalos Lapjában való közzétételét követően lépnek hatályba – ezt az eseményt eredetileg jövő év tavaszára tervezték, de most úgy tűnik, hogy ez későbbre tolódik.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!