Küzdelem a rezsiárak ellen az Asustor segítségével

A szárnyaló energiaárak és a magas infláció miatt elengedhetetlen, hogy most minden eddiginél hatékonyabbak legyünk a pénzmegtakarítás és a kiadások csökkentése érdekében. Az ASUSTOR NAS kiváló hardver- és hatékony szoftvertervezéssel kombinálva kevesebb energiát fogyaszt, így pénzt takarít meg. Az ADM gondoskodik arról, hogy az ASUSTOR NAS-od ne csupán energiatakarékos legyen használat közben, hanem tovább csökkenti az energiafogyasztást, ha kiaknázod az ASUSTOR funkcióit. Mutatjuk, hogyan.

S3 Alvó mód

Az ASUSTOR NAS az energiatakarékosság iránti elkötelezettségét azzal kezdte, hogy tíz évvel ezelőtt bemutatta a világ első hálózati tárolóeszközeit, amelyek támogatják az S3 alvó üzemmódot és a kérésre történő az azonnali ébresztést. Ha egy ideig tétlen a NAS, akkor automatikusan a rendszer alvó üzemmódba lép, amely látványosan energiát és pénzt takarít meg, miközben adataid könnyen hozzáférhetők maradnak.

Wake on LAN és Wake on WAN

A Wake on LAN megkönnyíti az alvó vagy kikapcsolt NAS felébresztését a hálózaton belül. A Wake on WAN pedig az otthonon és az irodán kívülről történő ébresztéssel biztosítja az adatok távoli elérését a csatlakoztatott router portjainak konfigurálása nélkül.

A Wake on LAN és Wake on WAN használatához nincs szükség speciális eszközökre. Használd az ASUSTOR telefonokhoz és táblagépekhez készült alkalmazásait a NAS felébresztéséhez, míg PC-n ugyanezt a funkciót az EZ Connect for Windows-on éred el! Ha a NAS ki van kapcsolva, nemcsak kevésbé sebezhető a rosszindulatú programokkal és támadásokkal szemben, hanem folyamatosan energiát takarít meg, miközben az adataid könnyen hozzáférhetőek maradnak és biztonságban is vannak.

Energiagazdálkodás ütemezése, HDD hibernálás és LED beállítások

Még több energiát szeretnél megtakarítani? Ütemezd be a NAS-t, hogy automatikusan kikapcsoljon, amikor tudod, hogy nem lesz használatban, majd szükség esetén kapcsolja be magát. Például, ha hétköznap este 23:00-kor leállítod vagy hibernálod, vagy például az irodai NAS-t a hétvége folyamán kikapcsolod, ezzel sok-sok energiát takaríthatsz meg. A leállítás végrehajtása után A NAS teljes energiatakarékos módba lép.

Tekintsünk egy példát az új Lockerstor Gen2 sorozattal. A z egész napos, 24 órás használathoz képest állítsd be az ütemező úgy, hogy a NAS-t napi 16 órán keresztül kikapcsolva legyen, így a teljes napi energiafogyasztás 67%-át megtakaríthatod. Az átlagosan napi 16 órán keresztül kikapcsolt NAS akár évi 283 kW/h-t is megtakaríthatsz.

Az energiatakarékosság mellett a NAS kikapcsolásának ütemezése meghosszabbíthatja a merevlemezek élettartamát, csökkentheti a támadások valószínűségét, ezáltal az adatvesztés kockázatát. Ezenkívül még abban az esetben is, ha a NAS be van kapcsolva, az ADM intelligensen kikapcsolhatja a merevlemezeket az energiatakarékosság és a hosszú élettartam érdekében.

További tipp, hogy az ADM segítségével szabályozhatod a LED fényerejét, ami apróságnak tűnik, de hosszú évek alatt ez is számít.

 MyArchive – Energiatakarékosság a ritkán használt adatokkal

Ha olyan adatok foglalnak helyet, amelyeket nem gyakran használsz, akkor inkább üzemeld be a MyArchive-ot ahelyett, hogy új merevlemezeket adnál hozzá a NAS-hoz vagy a számítógéphez. A MyArchive meghajtók leválasztott állapotban nem használnak áramot, így megtakarítják a plusz tárolók által elhasználandó energiát.

Környezetbarát és hűvös

Az ASUSTOR közép- és csúcskategóriás NAS-jait fém burkolattal és tálcával tervezték, hogy segítsenek elvezetni a hőt. Ez az extra hőelvezetés csökkenti a ventilátor terhelését, hogy az ADM egyensúlyt tudjon teremteni a teljesítmény, a zajkibocsátás és a hőmérséklet között.

80 Plusz: Elképesztő hatékonyság

A Lockerstor 12R Pro és a 16R Pro csúcskategóriás, szerverszintű 80 Plus Platinum tápegységeket használ a maximális energiahatékonyság érdekében, míg a vadonatúj Lockerstor 6 Gen2, Lockerstor 8, Lockerstor 10 és Lockerstor 10 Pro mindegyike 80 Plus Bronze tápegységgel érkezik. Az ASUSTOR NAS csak a szükséges energiát használja fel, miközben kiküszöböli a nem hatékony hőtermelést. A 80 Plus Platinum akár 94%-os, míg a 80 Plus Bronze akár 85%-os energiahatékonyságot is tud. A 80 Plus segít pénzt megtakarítani és környezetbarátnak lenni.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!