A Visa megszünteti az FTX bankkártya-programját

Mindössze egy hónappal azután, hogy a Visa bejelentette az FTX-szel való partnerségét – miszerint világszerte 40 országban bevezetik a betéti kártyaprogramot – hirtelen véget vetett a programnak az FTX közelmúltbeli fizetésképtelensége és csődproblémái miatt.

Az FTX likviditási problémái a múlt héten kezdődtek, amikor a Binance vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao bejelentette, hogy a Binance felszámolja az FTX Token (FTT) állományának egészét, ami banki rohamhoz vezetett, ami az FTX likviditási problémáit hozta magával.

Októberben, amikor az FTX és a Visa partnerségének híre napvilágot látott, az FTX kereskedési platform natív kriptopénze, az FTT körülbelül 7%-kal megugrott, és elérte a 25,62 dolláros csúcsot. A közelmúltbeli fordulat után az FTT jelenleg 1,89 dolláron kereskedik. Az egykor jó hírű FTX kriptodeviza-tőzsde számára a dolgok gyorsan elfajultak, és nem meglepő, hogy az olyan vállalatok, mint a Visa, azon dolgoznak, hogy elhatárolódjanak a kegyvesztett platformtól.

“Az FTX-szel kapcsolatos helyzet sajnálatos, és szorosan figyelemmel kísérjük a fejleményeket. Minden vállalkozásunkban – a digitális valutában és azon túl – a biztonságra és a bizalomra való összpontosításunk továbbra is elsődleges fontosságú. Felmondtuk az FTX-szel kötött globális megállapodásainkat, és az amerikai betéti kártyaprogramjukat a kibocsátójuk felszámolja”. – mondta a Visa szóvivője.

Nem a Visa az egyetlen vállalat, amely megszakítja a kapcsolatot az FTX-szel. November 11-én a ciprusi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (CySEC), állítólag kiadott egy nyilatkozatot az FTX 11. fejezet szerinti csődeljárás iránti kérelmének közepette az Egyesült Államokban, amelyben kérte a tőzsde működését leállítani. Egy másik esetben a Plaid, a fintech cég, amely megkönnyíti a kommunikációt a pénzügyi szolgáltatások alkalmazásai, valamint a felhasználók bankjai és hitelkártya szolgáltatói között, felfüggesztette az FTX U.S. hozzáférését a termékeihez, hivatkozva a csalárd tevékenységről szóló “aggasztó nyilvános jelentésekre”.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!