Keychron Q5 billentyűzet: a hatékony helykihasználás

A hatékony helykihasználás egyik legjobb példáját mutatja be a Keychron Q5 kompakt mechanikus billentyűzet: 96%-os méretű, miközben megtartja az összes alapvető funkciót és a számbillentyűket. Személyre szabható barebone felépítésű. Teljesen fémből készült, CNC megmunkálású strapabíró váz, dupla zaj- és rezgés csillapítású kialakítás a QMK/VIA támogatásával. A Kechron Q5 a tökéletes választás a teljes méretű billentyűzet helyett.

Az egész váz egyetlen darab 6063 típusú alumíniumtömbből készült, amelyet CNC-vel megmunkálnak, políroznak, eloxálnak, homokfúvással kezelnek, majd a billentyűzet további 24 gyártási lépésen esik át, hogy az asztalodon egy szilárd fém remekmű, azaz a egy Q5 feküdjön.

 

 

Minden szempontból testre szabható billentyűzet. A teljesen átépíthető klaviatúra elkészítésekor minden alkatrészt könnyen összeszerelhetővé terveztek. Úgy variálhatod, ahogy neked tetszik.

 

 

A Double Gasket Design – a dupla csillapítás, egy új innovatív szerkezet az iparágban. A lemezeken lévő tömítéseken kívül a felső és alsó tok közé szilikon párnákat helyeztek el, hogy jelentősen csökkentsék a fémek közötti hangrezonanciát és ütköző fémek zaját. Ezzel a kialakítással a billentyűzet megtartja a tömítések szerkezetének rugalmasságát és minimalizálja az általános gépelési zajt.

 

 

Egy vadonatúj, rendkívül alacsony fogyasztású MCU Arm struktúra rejtőzik a gombok alatt, amely komoly teljesítményű és egy 128K Flash-el van felvértezve, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítson a fejlesztők számára. A lekérdezési frekvencia akár 1000 Hz-ig rendelkezésedre áll, így a késleltetés már nem létezik a kihívások során.

 

 

Az új, double-shot PBT billentyűsapkákhoz új profilt építettek. Magassága hasonló az OEM-profilhoz és SA-szerű alakja van. OSA (OEM spherical angled) billentyűsapkának nevezték el. A PBT billentyűsapkák kiváló olajállóságot biztosítanak és javítják a gépelési kényelmet.

 

 

A Mac használók igényeit szem előtt tartva, de a Windows eszközökkel való kompatibilitás megőrizendő készült Keychron Q5, a két rendszer közötti váltókapcsolója, valamint a kiegészítő billentyűsapka szett. Így mind a Windows, mind a macOS rendszerekhez a megszokott billentyűzet kiosztást használhatod, minkét rendszerhez külön-külön elmentheted a beállításokat.

 

 

A forgatható gombot a kreatív munkafolyamat javítására találták ki. A prémium “forgantyú” programozható a VIA szoftveren keresztül, egyszerűen beállíthatod a kedvenc funkcióidat és makróidat a gombon. Például ilyen lehetőségeid lesznek: nagyítás/kicsinyítés, képernyő fényerejének beállítása, ecsetméret, hangerő, videoklipek vagy fényképek kiválasztása, illetve a háttérvilágítás árnyalata.

 

 

A teljes QMK- és VIA-támogatással könnyedén programozható és újratervezhető a billentyűzet minden egyes billentyűje. A nyílt forráskódú firmware végtelen lehetőségeket kínál a billentyűzetkiosztásokhoz, gyorsbillentyűkhöz, háttérvilágítási effektusokhoz, még a forgatható gombhoz is. A vadonatúj, rendkívül alacsony fogyasztású ARM MCU erős és 128K Flash-el van felfegyverkezve, miáltal nagyobb rugalmasságot biztosít a fejlesztők számára.

 

 

Az működés közben cserélhető aljzatok közvetlenül a NYÁK-ra vannak felszerelve, így forrasztás nélkül is betehetők vagy cserélhető a kapcsolók. A PCB egyaránt támogatja a 3 tűs és az 5 tűs MX mechanikus kapcsolókat is.

A felhasználó felé irányított RGB LED-eket úgy tervezték, hogy a gépíró szemszögéből jobb háttérvilágítást adjon billentyűzetnek a prémium, nem áttetsző PBT billentyűk alatt. Az így tájolt RGB akkor sem zavaró, ha a felhasználók OEM- vagy Cherry-profilú alternatív billentyűsapkákat telepítenek a billentyűzetre.

 

 

A csavarozott megoldás növeli a stabilitást és megkönnyíti a cserét és frissítéseket. A precíz kivitelezés a stabilizátorokat masszívabbá és kevésbé remegővé teszi. A nagy billentyűk (szóköz, shift, enter, delete) gépelési élménye ezentúl stabilabb és simább. A Keychron Q5 támogatja a harmadik féltől származó stabilizátorokat is, beleértve a Cherry vagy a Durock márkákat.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!