Keychron Q6: teljes méretű, prémium billentyűzet

A Keychron Q6 egy prémium minőségű, variálható mechanikus billentyűzet. Standard méretű, azaz 100 százalékos méretosztályba tartozik. CNC technológiával megmunkált fém testre épült, kettős csillapítás kialakításával csökkenti a gépelési zajt és a rezgést. QMK/VIA támogatású. A tekerőgomb felprogramozásával a hagyományos billentyűzetnél sokkal többre leszel képes. A Q6 minden gyakorlati igényt kielégíti és csúcsminőségű gépelési élményt nyújt.

A billentyűzet teste egyetlen darab 6063 típusú alumíniumtömbből készült, amelyet CNC-vel megmunkáltak, políroztak, eloxáltak, homokfúvással kezeltek, majd a billentyűzet további 24 gyártási lépésen esett át.

 

 

A teljesen testre szabható billentyűzet összeállításához minden alkatrészt könnyen összeszerelhetővé terveztek. Minden komponenst a kedved szerint variálhatsz.

 

 

A Double Gasket Design – a dupla csillapítás, egy új innovatív szerkezet az iparágban. A lemezeken lévő tömítéseken kívül a felső és alsó tok közé szilikon párnákat helyeztek el, hogy jelentősen csökkentsék a fémek közötti hangrezonanciát és ütköző fémek zaját. Ezzel a kialakítással a billentyűzet megtartja a tömítések szerkezetének rugalmasságát és minimalizálja az általános gépelési zajt.

 

 

Egy vadonatúj, rendkívül alacsony fogyasztású MCU Arm architektúra 128 K Flash memóriával kiegészítve nagy rugalmasságot és komoly teljesítmény biztosít a fejlesztők számára. A letapogatási frekvencia akár 1000 Hz is lehet, ami szinte eltünteti a várakozási időt a játékban.

 

 

Az új, double-shot PBT billentyűsapkákhoz új profilt építettek. Magassága hasonló az OEM-profilhoz és SA-szerű alakja van. OSA (OEM spherical angled) billentyűsapkának nevezték el. A PBT billentyűsapkák kiváló olajállóságot biztosítanak és javítják a gépelési kényelmet.

 

 

A Mac használók igényeit szem előtt tartva, de a Windows eszközökkel való kompatibilitás megőrizendő készült Keychron Q6, a két rendszer közötti váltókapcsolója, valamint a kiegészítő billentyűsapka szett. Így mind a Windows, mind a macOS rendszerekhez a megszokott billentyűzet kiosztást használhatod, minkét rendszerhez külön-külön elmentheted a beállításokat.

 

 

A kreatív munkafolyamat javítására találták ki  forgatható gombot, amely kuriózum egyes Keychron billentyűkön. Ez a prémium “forgantyú” programozható a VIA szoftveren keresztül, egyszerűen beállíthatod a kedvenc funkcióidat és makróidat rajta. Például ilyen lehetőségeid lesznek: nagyítás/kicsinyítés, képernyő fényerejének beállítása, ecsetméret, hangerő, videoklipek vagy fényképek kiválasztása, illetve a háttérvilágítás árnyalata.

 

 

Az működés közben cserélhető aljzatok közvetlenül a NYÁK-ra vannak felszerelve, így forrasztás nélkül is betehetők vagy cserélhető a kapcsolók. A PCB egyaránt támogatja a 3 tűs és az 5 tűs MX mechanikus kapcsolókat is.

 

 

A csavarozott megoldás növeli a stabilitást és megkönnyíti a cserét és frissítéseket. A precíz kivitelezés a stabilizátorokat masszívabbá és kevésbé remegővé teszi. A nagy billentyűk (szóköz, shift, enter, delete) gépelési élménye ezentúl stabilabb és simább. A Keychron Q6 támogatja a harmadik féltől származó stabilizátorokat is, beleértve a Cherry vagy a Durock márkákat.

 

 

A felhasználó felé irányított RGB LED-eket úgy tervezték, hogy a gépíró szemszögéből jobb háttérvilágítást adjon billentyűzetnek a prémium, nem áttetsző PBT billentyűk alatt. Az így tájolt RGB akkor sem zavaró, ha a felhasználók OEM- vagy Cherry-profilú alternatív billentyűsapkákat telepítenek a billentyűzetre.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!