Az FTX összeomlása után újabb ismert cég a BlokFI jelentett csődöt

Az FTX összeomlása után újabb ismert cég a BlokFI jelentett csődöt

 

A bajba jutott BlockFi kripto cég csődöt jelentett az Egyesült Államokban, miközben az FTX drámai összeomlása továbbra is érződik az egész iparágban.

A cég már korábban leállította a legtöbb tevékenységet a platformján, az FTX-nek való “jelentős kitettségre” hivatkozva.

A BlockFi közölte, hogy bírósági védelmet kér az átszervezés, az adósságok rendezése és a befektetők pénzének visszaszerzése érdekében.

A BlockFi az év elején kapott egy mentőcsomagot az FTX-től, amikor a kriptovaluták értéke zuhant.

Az FTX kriptotőzsde azonban ebben a hónapban saját problémáiba ütközött, mivel az emberek siettek pénzt kivonni a platformról a pénzügyeivel kapcsolatos kétségek közepette.

A korábbi főnök, Sam Bankman-Fried, az úgynevezett “kriptokirály” lemondott, a cég pedig csődöt jelentett.

Az összeomlás megingatta a kriptoiparba vetett hitet és a szabályozó hatóságok vizsgálatát is magára vonta.

A BlockFi, amely hiteleket és más pénzügyi szolgáltatásokat kínált a hitelfelvevők kripto eszközeivel fedezve, “sokkolónak” nevezte az FTX összeomlását.

Csődbe ment az FTX kripto-óriás
‘2000 fontot várok vissza a kriptoóriástól’
Egy bírósági beadványban a New Jersey-i székhelyű BlockFi azt mondta, hogy több mint 100 000 hitelezőnek tartozik. A második legnagyobb hitelezőként az FTX kriptotőzsdét tüntette fel, amelynek 275 millió dollárral tartozott egy év elején nyújtott hitelből.

Emellett 30 millió dollárral tartozik az amerikai pénzügyi felügyeletnek, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek is, amely az év elején megállapította, hogy a cég nem regisztrálta megfelelően termékeit, és félrevezette a nyilvánosságot a hitelportfóliójának kockázati szintjéről és a hitelezési tevékenységéről.

A BlockFi közölte, hogy a 11. fejezet szerinti csődbejelentés lehetővé teszi a cég számára, hogy “olyan átszervezési tervet dolgozzon ki, amely maximalizálja az értéket minden érdekelt fél számára, beleértve értékes ügyfeleinket is”.

A vállalat közölte, hogy jelenleg közel 257 millió dollár készpénzzel rendelkezik.

A 2017-ben alapított BlockFi azzal hirdette magát, hogy hidat épít a kriptovaluták és a hagyományos pénzügyi termékek között.

Az elmúlt években több százmilliós befektetést nyert el nagynevű technológiai befektetőktől, köztük a Bain Capital Ventures-től és a Tiger Global-tól. Tavaly, a kriptoértékek szárnyalása során azt mondta, hogy több mint 15 milliárd dollárnyi eszközt kezel.

Nem ez az egyetlen cég, amelyet a kriptopénzek árfolyamának az év eleji zuhanása után érte a veszteség. A legismertebb digitális valuta, a Bitcoin értéke az egy évvel ezelőtti több mint 64 000 dollárról júniusban 20 000 dollár alá esett.

A Celsius Network és a Voyager Digital is a többi cég közé tartozik, amelyek szintén csődöt jelentettek.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!