A vállalati felhasználók körében is egyre népszerűbbek az összehajtható telefonok

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati felhasználásra értékesített Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefonok száma globálisan több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. Az összehajtható okostelefonportfólióra szerződött vállalati ügyfelek száma 2022. januártól októberig tartó időszakban a 2021-ben, azonos időszakban mért adatokhoz képest 105 százalékkal emelkedett világszinten.[1]

 

A teljes évet tekintve várhatóan 16 millióra emelkedik majd a világszerte[2] vállalati partnereknek kiszállított összehajtható telefonok darabszáma, amely 73 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az újfajta formatervezés népszerűségének gyors emelkedése következtében ez a szám 2023-ra akár 26 millióra nőhet majd. A multitasking munkavégzésre tervezett nagyméretű kijelző és a nagy teljesítményű alkalmazások optimalizálására való képesség hozzájárulnak az összehajtható okostelefonok vállalati felhasználók körében szerzett népszerűségéhez. 

Az összehajtható formatervezés előnyei vállalati felhasználók számára

 A vállalatok egyre rugalmasabbak a munkavégzés helyszínét illetően, így az ennek megfelelő, lehető leghatékonyabb technológiákra van szükségük. Az összehajtható készülékek kiemelkedően népszerűek a pénzügyi szolgáltató szektorban. A pénzügyi tanácsadók 74 százaléka[3] szerint fontos vagy kritikus fontosságú a mobilalkalmazásokon keresztül történő kapcsolattartás.

Az összehajtható Samsung Galaxy okostelefonokkal a munka világában és a kreativitás területén is új lehetőségekre nyithatunk – mondta el KC Choi a Samsung Electronics MX üzletágának globális mobil B2B csapatának ügyvezető alelnöke. – A vállalati oldalról érkező, az összehajtható portfóliót érintő ilyen gyors ütemben növekvő érdeklődés is bizonyítja, hogy az üzleti felhasználóknak szüksége van a munkahelyi hatékonyságot növelő, jelentős technológiai újdonságokra.”

 A Galaxy Z Fold4, a Samsung negyedik generációs összehajtható okostelefonja, egy üzleti felhasználásra ideális multifunkciós erőmű. Zsebbarát méretei ellenére nagyméretű képernyővel érkezik, így a hagyományos okostelefonok kijelzőjéhez viszonyítva egyszerűbb munkavégzést tehet lehetővé.

A Galaxy Z Fold4 nagy méretű képernyője egyben nagyobb munkaterületet is kínál, amellyel még könnyebb lehet az asztali számítógépekhez hasonló funkciónak használata. Tökéletes eszköz lehet ahhoz is, hogy a felhasználó párhuzamosan végezzen több feladatot vagy futtasson több alkalmazást. Az asztali számítógépek mintájára készült Tálca megkönnyíti az alkalmazások elindítását, használatát, valamint az azok közötti váltást a munkafolyamat megszakítása nélkül.

A hatalmas képernyőfelületnek köszönhetően a Többablakos nézetben történő munkavégzés is egyszerű és kényelmes. A Galaxy Z Fold4 egyszerre három alkalmazást is képes párhuzamosan futtatni, akár ugyanazon alkalmazást is két külön ablakban, a könnyebb összehasonlítás érdekében. A felhasználók válaszolhatnak egy Gmailbe érkező levélre, miközben két Chrome böngészőfelületet figyelnek úgy, mintha csak az íróasztalnál dolgoznának.

A Galaxy Z Fold4 alkalmazkodik a munkavégzés során felmerülő felhasználói igényekhez. A Hajlított mód nemcsak a videókonferenciákhoz szükséges eszközök esetében biztosít szabad kezet, de most már támogatja a partneralkalmazásokban az e-aláírást vagy jegyzetelést az S Pen[4] használatával.

 

Kiemelkedő partneri kapcsolatok a jobb felhasználói élménytért

Nem véletlenül népszerűek ezek a funkciók a vállalkozások és iparágak számos szektorában. Jelenleg kiélezett a versenyhelyzet a piacon, különösen a pénzügyi szolgáltatások világában. A szakembereknek a legjobb eszközökre van szükségük ahhoz, hogy bárhol és bármikor, távmunkájuk során is folyamatosan helyt tudjanak állni, és rutinosan végezhessék munkájukat.

A munkához olyan eszközökre van szükségük, amelyek támogatják a bonyolultabb és összetettebb feladatok elvégzését is, így például a kutatások kiértékelését, a grafikonok elemzését vagy a portfóliók böngészését. A készülékeknek biztosítaniuk kell számukra azt a teljesítményt és hatékonyságot, amellyel megőrizhetik versenyképességüket. A Samsung – az iparág vezető partnereivel együttműködve – egyedülálló módon bővítette a Galaxy Z Fold4 funkcióit, így egyre több területen választják munkaeszköznek az összehajtható készülékeket.

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a Bloomberg Professional alkalmazás[5] a befektetési szakemberek – például kereskedők, elemzők és portfóliómenedzserek[6] – által leggyakrabban használt pénzügyi alkalmazás. A Bloomberg Professional kiaknázza a Galaxy Z Fold4 egyedi kialakításának lehetőségeit, annak érdekében, hogy a szakemberek újszerű módon és részletekbe menően férjenek hozzá az alkalmazás piaci adataihoz, kimutatásaihoz, híreihez és egyéb adatközléseihez, miközben a már megszokott felhasználói élményt biztosítja számunkra.

Az app alkalmazkodik a Samsung Galaxy Z Fold4 kialakításához, hogy lehetővé tegye akár útközben is a zavartalan multitaskingot. A felhasználók könnyedén válthatnak a főképernyőről a nagyképernyőre, amely ideális a gyors Instant Bloomberg (IB) beszélgetésekhez. Ez nagyban megkönnyíti a hírek olvasását, az aktuális piaci adatok nyomon követését, a különböző portfóliók böngészését és grafikonok elemzését. Mindez lehetővé teszi a pénzügyi szakemberek számára, hogy a megszokott munkát a kihajtható eszköz segítségével egy egészen új szinten végezzék.

A DocuSign[7] a világ piacvezető e-aláírás programja, amely szintén az Android 12L-re optimalizált és a Fortune 500-as listájának 25 legnagyobb pénzügyi vállalata[8] közül 24-en már ezt a megoldást alkalmazzák. A felhasználók a mellékelt dokumentumot az osztott képernyőn keresztül közvetlenül áthúzhatják a DocuSign eSignature alkalmazásba, a Samsung S Pen[9] és a Hajlított mód segítségével pedig akár útközben is nyélbe üthetnek üzleteket.

A pénzügyi szakemberek számára pedig, akár az irodában, akár azon kívül, a DocuSign a Samsung DeX mód segítségével PC-szerű élményt teremt. Egyszerűen az eszközt egy monitorhoz csatlakoztatva, a DocuSign nagy felbontásának és adaptív kialakításának köszönhetően a szakemberek bármilyen képernyőméret vagy irány esetén ugyanazt a minőségi élményt kapják.

A Samsung az IBM-mel[10] együttműködve a pénzügyi szakemberek előtt álló kihívásokra is kínál megoldást azáltal, hogy ügyfelei számára mobil munkavégzést biztosít. Az IBM iX, az IBM Consultingon belül működő adatalapú marketingre specializálódó digitális ügynökség egy vezető pénzintézettel dolgozott együtt egy olyan mobil élmény kifejlesztésén, amely segíti a vagyoni tanácsadókat a piaci és portfólióinformációk gyors elérésében és kezelésében. A Samsung DeX és az S Pen[11] integrációja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az adatokkal interakcióba lépjenek, fájlokat húzzanak és dobjanak át az alkalmazások között, kézírást adaptáljanak szöveggé, sőt, digitális aláírásokat is rögzítsenek egy teljes asztali környezethez hasonlóan, összehajtható készülékükön. A Samsung nyílt platform filozófiája lehetővé tette más népszerű alkalmazások integrálását is a videokonferenciák, az ügyfélkapcsolatok, az e-mail és az időbeosztás számára egy több alkalmazásból álló felületen belül.

A Samsung elkötelezett az iparág vezető partnereivel való együttműködés mellett, hogy új mobilélményeket teremtsen, és az elkövetkező hónapokban még szorosabban együttműködik az olyan úttörő technológiák kihasználása érdekében, mint az összehajtható okostelefonok.

 

A Samsung Electronicsról

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

 

[1] Belső adatok szerint. A számok a 2022. január-október 2021. január-október közötti időszakot hasonlítják össze.
[2] Forrás: Counterpoint Research https://www.counterpointresearch.com/foldable-smartphone-shipments-2022/
[3] Forrás: Counterpoint Research https://www.counterpointresearch.com/foldable-smartphone-shipments-2022/
[4] Az S Pen külön megvásárolható.
[5] A Bloomberg Professional használatához külön alkalmazás telepítése a Google Play Áruházból, valamint Bloomberg Terminal előfizetés szükséges. Az alkalmazás elérhetősége a piactól vagy a modelltől függően eltérő lehet.
[6] Forrás: Coalition Greenwich, “The Modernization of Mobile Apps: Financial Markets Professionals Seek Continuity of Experience.” 2022. október
[7] A DocuSign használatához külön alkalmazás telepítése szükséges a Google Play Áruházból. A rendelkezésre állás piactól és modelltől függően változhat.
[8] Forrás: DocuSign, “A DocuSign-ról” https://www.docusign.com/company
[9] Az S Pen külön megvásárolható.
[10] Az IBM alkalmazásainak és szolgáltatásainak használatához külön alkalmazás telepítése szükséges lehet. Az elérhetőség piactól és modelltől függően változhat
[11] Az S Pen külön megvásárolható.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!