Rendkívüli hír: Bejelentették Sam Bankman-Fried FTX tőzsde alapítójának letartóztatását


Rendkívüli hír: Bejelentették Sam Bankman-Fried FTX tőzsde alapítójának letartóztatását

A lépés azt követően történt, hogy az Egyesült Államok büntetőjogi vádat emelt. Az FTX a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje volt, mielőtt november 11-én csődöt jelentett.

A bahamai hatóságok az Egyesült Államok kérésére letartóztatták a bajba jutott FTX kriptotőzsde alapítóját, Sam Bankman-Friedet – jelentette be hétfő este az ország főügyésze.

“A beérkezett értesítés és az ahhoz mellékelt anyag alapján a főügyész helyénvalónak ítélte, hogy az országuk kiadatási törvénye alapján kérje SBF letartóztatását és őrizetbe vételét” – közölte Ryan Pinder, a Bahamák főügyészének hivatala.

Damian Williams, a New York déli körzetének amerikai ügyésze szintén megerősítette a letartóztatást egy Twitter-bejegyzésben.

“Ma este a bahamai hatóságok az amerikai kormány kérésére letartóztatták Sam Bankman-Friedet az Egyesült Államok New York déli körzetének ügyészsége által benyújtott, lezárt vádirat alapján” – áll Williams közleményében.

A SEC engedélyezte a vádakat Bankman-Fried ellen
Közben az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet külön engedélyezte a vádakat az FTX alapítójának, Sam Bankman-Friednek az értékpapír-törvények megsértésével kapcsolatban – közölte a felügyelet.

“Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet külön engedélyezte a Bankman-Fried úr által az értékpapír-törvények megsértésével kapcsolatos vádakat, amelyeket holnap nyújtanak be nyilvánosan New York déli körzetében” – mondta Gurbir Grewal, a SEC tisztviselője egy nyilatkozatban.

A legnagyobb kriptobuktatás
Az FTX, amely a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéi közé tartozott, november 11-én csődvédelmet kért az egyik legjelentősebb kriptopénz bukás során, miután a kereskedők három nap alatt 6 milliárd dollárt (5,7 milliárd euró) vontak ki a platformról.

Bankman-Fried a csődbejelentéssel egy napon lemondott az FTX vezérigazgatói posztjáról.

November végén és decemberben egy sor interjúban és nyilvános szereplésen Bankman-Fried elismerte a kockázatkezelési hibákat, de azt mondta, hogy nem követett el csalást a vállalat vezetése során.

Az FTX bukása a kriptopénz-iparág legújabb zűrzavarát jelentette ebben az évben. 

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!