24 óra alatt több mint 3 milliárd dollárnyi eszközt utaltak ki a Binanceről világ legnagyobb kriptotőzsdéjéről

24 óra alatt több mint 3 milliárd dollárnyi eszközt utaltak ki a Binanceről világ legnagyobb kriptotőzsdéjéről

Hong Kong – CNN – A befektetők kedden több mint 3 milliárd dollárt vontak ki a Binance-tól a Nansen blokkláncelemző cég szerint, mivel a kriptovaluta-iparral kapcsolatos negatív szalagcímek áradata befolyásolta a világ legnagyobb tőzsdéjének felhasználóit.

Andrew Thurman, a Nansen tartalmi vezetője a CNN-nek elmondta, hogy a Binance a csúcson “akár 3 milliárd dollárnyi nettó kiáramlást” is láthatott 24 óra alatt. Szerinte a befektetők hangulatát az amerikai igazságügyi minisztériumnak a tőzsde ellen folyó vizsgálatáról szóló jelentése is befolyásolta.

“Ezzel párhuzamosan kiderült, hogy egy nagy árjegyző, a Jump hatalmas összegeket vont ki a Binance-ről betét nélkül az elmúlt hetekben – végül úgy tűnik, hogy mind a lakossági, mind az intézményi felhasználók körében bizalmatlanságot okozott” – mondta Thurman. “Röviden, rengeteg pénz indult kifelé, és ez megijesztett néhány embert.”

A Jump Crypto a Jump Trading Group, egy kvantitatív kereskedési cég része.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao elmondta, hogy a tőzsde egy ponton “néhány kivonást” látott, ami nagyjából 1,1 milliárd dollárt tett ki. A cég már látott rosszabb napokat is, tette hozzá később.

“Látjuk, hogy a pénz már visszaáramlik” – mondta a Twitter Spaces-en szerdán folytatott beszélgetésben, és az alapkivonásokat “nagyon normális piaci viselkedésnek” nevezte.

A “CZ” néven ismert Zhao szerint az emberek az FTX novemberi összeomlását követően leverték a kriptoszektort. A Binance egykori versenytársának alapítóját, Sam Bankman-Friedet a héten letartóztatták a Bahamákon, miután az amerikai ügyészek büntetőjogi vádakat emeltek ellene.

“Ha egy bank bántja az embert, azt fogja hinni, hogy az összes többi bank rossz” – mondta Zhao. “A tény az, hogy csak azért, mert egy bank rossz, nem jelenti azt, hogy az összes többi bank is rossz.”

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!