Jön az első haptikus kesztyű?

Évek óta folyik a HaptX Gloves fejlesztése, amely új szintre emelheti a virtuális valóságot.

X1-es haptikus booth ruha? Egyelőre még várnunk kell, hogy a virtuális valóság és az ehhez köthető eszközök olyan szintre lépjenek mint a Ready Player One-ban voltak. Viszont apró lépéseket már tettünk ez ügyben. Az egyik ilyen a HaptX Glove G1, amely új szintre emelheti a VR-élményt.

A kesztyű fejlesztése évek óta folyik, de a cég eddig nem készített olyan verziót, amely ténylegesen piacképes eszköz lehetne. A G1 viszont már ilyennek ígérkezik. A kesztyű egy hátra vehető szerkezet segítségével sűrített levegőt használ. A belsejében rengeteg apró zseb van, amelyeket annak függvényében fúj fel a rendszer, hogy milyen jelet kap. Így szimulálják a tárgyak érintésének érzetét.

A G1-ből több méret is elérhető lesz és egy feltöltéssel nagyjából háromórányi használatot enged. A gyártó elsősorban ipari és üzleti felhasználásra szánja, a tervek között robotkarok távoli működtetése is szerepel. Emellett a szórakoztatóipari felhasználástól sem zárkóznak el, hiszen Unity és Unreal Engine motorokhoz is készül fejlesztői környezet.

Ezzel együtt a HaptX Glove G1 valószínűleg még nem kerül be minden háztartásba, ugyanis nem csak az elsődleges felhasználási területe üzleti, de az árazása is. Egy szett nagyjából 5500 dollárba kerül, ezért a hátra vehető szerkezetet és egy pár méretre készült kesztyűt kapunk. De elérhető lesz több pár kesztyűt tartalmazó csomag is 18 000 dollárért.

(Forrás: Aqua.hu)

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!