FTX botrány: Szorul a hurok Sam Bankman-Fried és társai nyaka körül

FTX botrány: Szorul a hurok Sam Bankman-Fried és társai nyaka körül

Sam Bankman-Fried volt barátnője és az FTX társalapítója mindketten bűnösnek vallották magukat a vádakban, és együttműködnek az ügyészséggel – közölte Damian Williams amerikai ügyész szerdán.

Caroline Ellison, az Alameda Research, Bankman-Fried magánkézben lévő fedezeti alapjának vezérigazgatója és Gary Wang, az FTX társalapítója a hét elején bűnösnek vallotta magát a most nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumok szerint.

Ellison bűnösnek vallotta magát az FTX ügyfelei ellen elkövetett, az Alameda Research hitelezői ellen elkövetett, az árukkal kapcsolatos csalás, az értékpapírokkal kapcsolatos csalás és a pénzmosás elkövetésére irányuló összeesküvésben, a bírósági dokumentumok szerint.

A hét vádpont együttesen legfeljebb 110 év börtönbüntetést von maga után.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet Ellison és Wang ellen is vádat emelt “az FTX részvénybefektetőinek becsapására irányuló többéves rendszerben játszott szerepük miatt” – áll a közleményben.

Sam Bankman-Fried beleegyezik a kiadatásba, így szabaddá válik az út az USA-ba szállításhoz
Wang négy vádpontban vallotta magát bűnösnek: összeesküvés az FTX ügyfeleivel szemben elkövetett távirati csalás, összeesküvés árutőzsdei csalás és összeesküvés értékpapírcsalás elkövetésében – áll a bírósági dokumentumokban. Akár 50 év börtönbüntetésre is számíthat.

Wang ügyvédje, Ilan Graff, aki a Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP egyik partnere, a közleményben azt mondta: “Gary vállalta a felelősséget tetteiért, és komolyan veszi az együttműködő tanúként vállalt kötelezettségeit”.

A bűnösség beismeréséről és az együttműködési megállapodásokról azután érkezett hír, hogy Bankman-Fried felszállt a Bahamákról egy New Yorkba tartó amerikai kormánygép fedélzetére, ahol várhatóan csütörtökön vádat emelnek ellene egy nyolc vádpontos vádirat alapján, amely az amerikai történelem egyik legnagyobb pénzügyi csalásának megrendezésével vádolja.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!