Ledger Stax – egy új, menő hidegtárca

A Ledger Stax biztosítja a korábbi Ledger hardveres pénztárcák biztonságát, de a használhatóság teljesen új szintjével. Jó a kriptók és NFT-k napi szintű kezelésére. Nem annyira jó, ha olcsón szeretnél egy kripto hardvertárcát. A Ledger Stax a Ledger legújabb hardvertárcája. Már előrendelhető, és 2023 áprilisára várható a szállítása.

A Ledger Stax ugyanazt a biztonsági szintet kínálja, mint a Ledger többi pénztárcája – beleértve a Nano X-et és a Nano S Plus-t -, de a használhatóság új szintjével. A Ledger Stax érintőképernyővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a tranzakciók aláírását kényelmesebb módon, mint bármely korábbi Ledger pénztárca. Mivel az eszköz Bluetooth-kompatibilis, vezeték nélkül használhatod Android vagy iOS mobileszközöddel együtt. Vezeték nélküli Qi töltéssel töltheted, amely ugyanazt a vezeték nélküli töltési módot támogatja, mint a Samsung és az Apple mobilkészülékek. A töltés akár hónapokig is kitarthat, különösen, ha nem használod gyakran. A zárolási képernyőt testreszabhatod az egyik NFT-vel.

Mindezeknek az új funkcióknak és képességeknek ára van – meglehetősen borsos, 279 dollár.

Ledger Stax előnyök és hátrányok

Előnyök
 – Nagyméretű elektronikus tintás (e-ink) érintőképernyő
 – Lehetővé teszi az aláírást az intelligens szerződésekkel végrehajtott tranzakciókhoz
 – Vezeték nélküli Qi töltés
 – Bluetooth-kompatibilis
 – Erős burkolat (alumínium és műanyag keveréke)
 – Elegáns dizájn (az iPod alkotója tervezte)

Hátrányok
 – A legdrágább Ledger hardvertárca
 – Nem tudsz sokféle kriptót feltölteni a Ledger Live-on keresztül

Mi van a dobozban?
1 db Ledger Stax
1 db USB-C-USB-C kábel
1 db helyreállítási tájékoztató
1 db Ledger Stax útmutató

Ledger Stax termékjellemzők
A Ledger Stax számos olyan tulajdonsággal és képességgel rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a korábbi Ledger hardvertárcák közül.

Elegáns kialakítás
Tony Fadell – az iPod alkotója – által tervezett Ledger Stax a legvonzóbb eszköz, amelyet a Ledger eddig készített. Az e-ink kijelző a készülék előlapját borítja, és a gerincét ívesen öleli körbe. A kijelző mérete 3,7 hüvelyk (672x400px). A kijelző színei között 16 szürkeárnyalat szerepel. Maga a készülék körülbelül olyan vastag, mint kb. 5 db hitelkártya.

Érintőképernyő
Ez az első olyan Ledger készülék, amely érintőképernyővel rendelkezik, amely a készülékben való navigálásra és a tranzakciók aláírására egyaránt használható. Az egyetlen másik érintőképernyős hardvertárca a Trezor Model T, amelynek érintőképernyője kevesebb mint fele akkora, mint a Ledger Staxé.

Személyre szabott zárolt kezdőképernyő
A zárolt kezdőképernyő képeként használhatod az egyik NFT-det.

Vezeték nélküli töltés
Támogatja a Qi vezeték nélküli töltést, ugyanazt a vezeték nélküli töltéstípust, amelyet a Samsung és az Apple mobilkészülékek is támogatnak.

Belső akkumulátor
A Nano X-hez hasonlóan a Ledger Stax is rendelkezik belső akkumulátorral. Azzal ellentétben – amely körülbelül 8 órán át képes feltöltve maradni – ennek az akkumulátora hetekig vagy akár hónapokig is feltöltve maradhat, attól függően, hogy milyen gyakran használod.

Bluetooth-kapcsolat
A Nano X-hez hasonlóan a Ledger Stax is vezeték nélkül használható a Ledger Live mobil verziójával az iOS vagy Android készüléken. Az eszköz Bluetooth-kapcsolata az érintőképernyővel együtt a legkényelmesebb, ugyanakkor legbiztonságosabb hardvertárcává teszi a kriptók kezeléséhez.

Beágyazott mágnesek
Beépített mágnesekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy mágneses felületekre rögzítsd, és jobban elrejtsd, amikor nincs használatban.

Engedélyezi a tiszta aláírást
A tiszta aláírás segít csökkenteni a hacker- és adathalász-támadásokkal szembeni sebezhetőséget, amikor eszközeid intelligens szerződésekkel kerülnek kapcsolatba. Gyakran előfordul, hogy amikor csak egy szoftveres pénztárcát használsz egy okosszerződéses tranzakcióhoz, akkor vakon írsz alá – vagy a tranzakciót a bizalom alapján hagyod jóvá, ahelyett, hogy minden részletet ellenőriznél. Amikor a Ledger és egy támogatott dapp segítségével – például a Ledger Live alkalmazáson keresztül – írsz alá egy tranzakciót, akkor a tranzakciót a tiszta aláírási folyamaton keresztül tudod ellenőrizni. Így további részleteket is láthatsz, ami lehetővé teszi a tranzakciók jobb értékelését és a csalások elkerülését.

Ledger Stax ár
Az ára 279 dollár. Ezzel ez a legdrágább Ledger hardveres pénztárca a piacon, mivel a Nano X 149 dollárért, a Nano S Plus pedig 79 dollárért kapható. A Trezor Model T a leginkább hasonló árú (219 dollár).

Hol vásárolható meg?
A Ledger hivatalos oldalán lehet előrendelni a készüléket 2023. áprilisi szállításra. A jövőben más hivatalos kiskereskedőknél is elérhető lesz.

Érmék támogatása
Több mint 500 érmét és tokent kezelhetsz, ha a Staxot a natív szoftverrel, a Ledger Live-val használod. A támogatott eszközök körét bővítheted, ha a Ledger Staxot egy harmadik féltől származó pénztárcával együtt használod. Így több mint 5000 érmét és tokent, valamint több blokkláncon lévő NFT-ket kezelhetsz összesen.

NFT-k kezelése
Az Ethereum és Polygon blokkláncokon lévő NFT-ket a Ledger Stax segítségével kezelheted, ha a Ledger Live-val együtt használod. Számos más blokkláncon is elérhető, ha egy harmadik féltől származó pénztárcával együtt használod.

 

Biztonság
A Ledger Staxot Secure Element chip védi – ugyanaz a chip, amelyet az útlevelek és hitelkártyák adatainak védelmére használnak, és amelyet a Nano X és a Nano S Plus készülékekben is használnak. Minden Ledger eszköz megfelelt a Common Criteria (CC) for Information Technology Security Evaluation – a bankkártyákra és állami követelményekre vonatkozó nemzetközi szabvány – CC Evaluation Assurance Level (EAL) 5+ tanúsítvánnyal. A CC EAL 5+ tanúsítvány biztosítja, hogy az eszköz a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja a behatolástesztekkel (hackeléssel) szemben.

Összegzés
A Ledger Stax karcsú kialakítása rendkívül csábító, funkciói és képességei pedig az egyik legjobb hardveres pénztárcává teszik a piacon a kriptoeszközök biztonságos kezelésére. Amit a Ledger Stax kínál, annak ára van. Az eszköz 279 dollárért kerül a kiskereskedelembe, ami majdnem kétszerese a Nano X 149 USD-s árának, és több mint háromszorosa a Nano S Plus 79 USD-s árának. Ha tehát egy hardvertárcát vásárolsz, és nem tervezed, hogy gyakran használod azt, akkor érdemes kétszer is meggondolnod, mielőtt 279 USD-t adsz ki ezért az eszközért.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!