A Kraken kriptotőzsde globális elbocsátások után leállítja Japánban a működését

A Kraken kriptotőzsde globális elbocsátások után leállítja Japánban a működését

 

A Kraken digitális valuta tőzsde a jövő hónapban leállítja működését Japánban, ami újabb jele annak, hogy konszolidálódni akar a megtépázott kriptoiparban.

Egy szerdai blogbejegyzésben a Kraken közölte, hogy 2023. január 31-én megszünteti a japán leányvállalatán, a Payward Asia-n keresztül nyújtott kriptokereskedési szolgáltatásait, és 2023. január 31-én kivonja magát a japán pénzügyi szolgáltató ügynökség nyilvántartásából.

Ez a második alkalom, hogy a Kraken elhagyja a japán piacot. Az első 2018-ban volt, amikor négy évvel azután, hogy 2014-ben eredetileg megalapította működését, bezárt. Újraindult az országban 2020-ban, miután biztosította a regisztrációt a szabályozó hatóságtól.

A Kraken kriptotőzsde szerint: “a lépés része a Kraken azon törekvésének, hogy az erőforrásokat és a befektetéseket azokon a területeken helyezze előtérbe, amelyek összhangban vannak a stratégiánkkal, és amelyek a Kraken számára a legjobb pozíciót jelentik a hosszú távú sikerhez”.

Döntésének okaként a “jelenlegi japán piaci körülmények” és a “globálisan gyenge kriptopiac” kombinációját említette.

A japán ügyfeleknek január 31-ig van idejük arra, hogy kivonják fiat- és kripto pénzeiket a Kraken platformról – közölte a vállalat. Lehetőségük lesz arra, hogy kriptójukat külső pénztárcába helyezzék, vagy készpénzre váltsák.

Január 9-től a japán felhasználók már nem tudnak majd befizetni a számlájukra, bár a kereskedési funkciók megmaradnak, így az egyenlegüket át tudják váltani az általuk választott eszközre.

A Kraken a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a CoinMarketCap adatai szerint napi 408,9 millió dolláros kereskedési volument bonyolít le.

Számos más nagy iparági szereplővel együtt az utóbbi időben mélyen költségcsökkentő üzemmódba kapcsolt. November 30-án a cég 1100 munkahelyet, azaz a munkaerő 30%-át elküldte, amire a “jelenlegi piaci körülményekhez való alkalmazkodás” miatt volt szükség a cég beszámolója alapján.

 

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!