A Coinbase a munkahelyek 20%-át megszűnteti

A Coinbase a munkahelyek 20%-át megszűnteti

A költségek csökkentése és a teljesítmény javítása érdekében a Coinbase 950 munkahelyet, azaz a munkaerő mintegy 20 százalékának leépítését és “számos” projekt leállítását tervezi, közölte a vállalat. Ez a második nagyobb létszámleépítés a kriptotőzsdénél, tavaly júniusban a munkaerő 18 százalékát, azaz közel 1100 munkahelyet szüntetett meg.

“Nem volt mód arra, hogy elég jelentősen csökkentsük a kiadásainkat anélkül, hogy a munkahelyek számát ne csökkentsük” – írta a Coinbase társalapítója és vezérigazgatója, Brian Armstrong keddi blogbejegyzésében.

Armstrong szerint az intézkedések részei a vállalat azon törekvésének, hogy negyedévről negyedévre mintegy 25 százalékkal csökkentse működési költségeit. A vállalkozás a SEC-hez kedden benyújtott 8K bejelentésében arról számolt be, hogy várhatóan körülbelül 149-163 millió dollárnyi szerkezetátalakítási költséggel számol, amely nagyjából 58-68 millió dollárnyi készpénzes költséget tartalmaz a munkavállalók végkielégítéseivel és egyéb költségeket tartalmaz.

“Ahogy megvizsgáltuk a 2023-as forgatókönyveinket, világossá vált, hogy csökkentenünk kell a kiadásokat ahhoz, hogy minden forgatókönyvben növeljük az esélyeinket. Bár mindig fájdalmas elválni kollégáinktól, nem volt mód arra, hogy jelentősen csökkentsük kiadásainkat a változások mérlegelése nélkül” – írta.

 

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!