Project Leonardo nevű kontroller készül a Sony műhelyében

Az újdonság kifejezetten a fogyatékkal élőket célozza meg, és nagyfokú testreszabhatóság jellemzi.

Manapság egyre nagyobb figyelmet kapnak a kifejezetten fogyatékkal élők számára készült gamer kiegészítők. Egyre több gyártó tervez számukra kényelmes eszközöket is. Így tesz a Sony is, amely bemutatta a Leonardo projektet a CES-en.

Ez a DualSense vezérlő remasterált változata, amely két nagy gombból és egy analóg karból áll. A tárcsákon körben helyezkednek el a klasszikus vezérlőgombok, amelyek mindegyike megtalálható a DualSense-en is. Az analóg botok markolatához hasonlóan cserélhetők.

A mérnökök nagy jelentőséget tulajdonítanak a szoftveres támogatásnak is, így minden gomb külön-külön programozható. Ráadásul a csatlakozók segítségével akár más eszközökkel is összekapcsolható, így egyedi igényeknek megfelelő beviteli eszközt alkothatunk.

A Sony részéről ez egyfajta reakció is lehet a Microsoft korábban bemutatott Xbox Adaptive Controllerére, amely hasonló célt szolgál. Azt azonban még nem tudni, hogy a Project Leonardo mikor és milyen árcédulával kerül a boltokba.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!